Artificiële intelligentie voor verzekeringsadvies

Verzekeringen

Marsh, wereldleider in verzekeringen en risicobeheersing, heeft een digitale tool ontwikkeld die automatisch het verzekeringsaanbod afstemt op de klant. Virtual Broker werkt op basis van artificiële intelligentie en gaat verder dan gericht advies.

Virtual Broker stelt op basis van 14 vragen een klantenprofiel op. Met behulp van artificiële intelligentie wordt vervolgens het best passende verzekeringsaanbod geselecteerd. Voortaan kunnen klanten dus in enkele muisklikken ontdekken welke verzekeringen het best bij hun profiel passen.

Annick Janssen HR director, Marsh BeNeLux: “Virtual Broker is  een eerste stap om de klant gericht en snel advies te verlenen. Zo zal een Marsh consulent de verzekering afsluiten met de klant en zal een schadespecialist steeds tussenkomen bij een schadeafhandeling.”

Eerste filter die adviseert
Patrick Lemahieu Commercial & Consumer Leader, Marsh België: “Door in te zetten op artificiële intelligentie kunnen we data slimmer en sneller analyseren, wat zich concreet vertaalt naar een betere service voor de klant. Op basis van een duidelijk klantenprofiel schuift Virtual Broker de nodige en nuttige types verzekeringen naar voor, perfect afgestemd op de klant. Je kan dit systeem eigenlijk zien als een eerste filter die adviseert. Uiteraard volgen onze consulenten de dossiers ‘face to face’ op, maar je kan niet ontkennen dat het inzetten van artificiële intelligentie een hele stap vooruit is voor de sector. Uiteraard dragen wij er zorg voor dat deze geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens gebeurt conform de Algemene Verordening Gegevensverwerking (GDPR). ”

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven