Alles wat je moet weten over factoring door Koalaboox

Betalen sommige klanten jou pas na 30 of 60 dagen? Hanteren zij misschien nog langere betalingstermijnen. De facturen die jij nog moet ontvangen vertegenwoordigen vaak een aanzienlijk bedrag. Met de juiste factoring services zorg je ervoor dat jouw facturen binnen de 48 uur betaald worden.

Hoe werkt factoring?

De factoringformule van Koalaboox is erop gericht om bedrijven ten allen tijde een goede opvolging van hun facturen aan te bieden en hen te voorzien van de liquide middelen die ze nodig hebben om kosten te betalen en groei mogelijk te maken. Zo hoef je nooit nog lang te wachten op betalingen en kan je zonder zorgen blijven werken.

Het systeem blinkt uit in z’n eenvoud. Jij stuurt je factuur op naar je klant, je klant bevestigt die met 1 muisklik en binnen de 48 uur betaalt Koalaboox deze factuur aan jou. 

Welk bedrag ontvang je en hoeveel betaal je?

Het totaalbedrag dat je ontvangt, komt overeen met het bedrag dat je wil financieren. Je financiert de facturen die je wil en die jij nodig hebt.  Er is geen minimum vastgelegd. Sommige klanten van Koalaboox financieren al facturen van 50€. Houd wel rekening met een maximumfinanciering van 500.000€.

Voor deze diensten betaal je een vaste factuurfinancieringskost van 2,99% exclusief btw op het totale factuurbedrag en niets meer. Geen verrassingen of geen verborgen kosten. Zo weet je steeds waar je aan toe bent.

De voordelen van factoring

Het is duidelijk dat de factoringdiensten talrijke voordelen bieden. We sommen ze hier nog even op.

  1. Je beschikt steeds over voldoende liquide middelen om
  • je leveranciers te betalen
  • de lonen van je werknemers te betalen
  • te investering in je onderneming
  1. Je verliest geen tijd meer met achter je betalingen aan te lopen
  • Wanneer je een factuur financiert, is Koalaboox verantwoordelijk voor de inning van de vordering. In geval van faillissement van jouw klant dekt Koalaboox 70% van het onbetaalde bedrag. Jij zorgt voor de overige 30%.
  1. Je vindt weer rust
  • Geen zorgen meer over je cash management. Je kan opnieuw goed slapen en je kan je richten op wat écht belangrijk is.

Een klant getuigt: Mert Logistics

Ook transportbedrijf Mert Logistics uit Melle maakt sinds enkele jaren actief gebruik van Koalaboox en kon hierdoor sterk groeien.

Mert Logistics: “Wij maken de factuur op naar de klant toe. De klant bevestigt dit en dan krijgen wij het bedrag via Koalaboox binnen de 48 uur. Het grootste voordeel is dat wij tijdig onze leveranciers kunnen betalen, tijdig onze chauffeurs kunnen betalen, tijdig de hoge vaste kosten kunnen betalen en natuurlijk ook de aankoop van verschillende voertuigen kunnen financieren om verder te kunnen gaan”.

Ben jij benieuwd naar wat factoring voor jouw kmo kan betekenen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde medewerker van Koalaboox via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Koalaboox

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Koalaboox
Bekijk de socials