Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Slecht slapen kost Belgische economie jaarlijks 8.2 miljard euro

Gezond op het werk

Boek ‘SuperSlapen’ over de impact van slaaptekort

“Slecht slapen is een van de grootste economische kostenposten in ons land. De economische impact van slaaptekort stijgt naar 8.2 miljard euro in België.” Dat zegt slaapcoach en auteur van het boek SuperSlapen, Floris Wouterson.

Slecht slapen veroorzaakt economische schade

“Gezond eten maar vooral goed slapen zijn de motors achter sterke werkprestaties. Veel managers en ondernemers weten niet wat slaaptekort met hen en met hun medewerkers doet.” Floris Wouterson is een slaapcoach die wereldwijd managers en topatleten coacht. In zijn boek ‘SuperSlapen’ reikt Wouterson methodes aan om de slaapproblematiek op te lossen. “Mijn boek helpt mensen en draagt bij aan het verlichten van de economische schade veroorzaakt door slecht slapen.”

Verkeerde beslissingen

“Recente cijfers geven aan dat 15% van alle Belgen slecht slaapt. Elke dag worden ruim 1.2 miljoen doses slaap- en kalmeermiddelen afgeleverd in Belgische apotheken. Steeds meer mensen hebben ook te maken met echte slaapproblemen. Slaapgebrek binnen het management leidt vaak tot een verkeerde, te rooskleurige besluitvorming. Een te optimistisch beeld heeft veelal direct negatieve gevolgen voor de performance van het bedrijf. Ook op de weg zijn de gevolgen desastreus: vermoeidheid is inmiddels de oorzaak van 1 op de 2 dodelijke ongevallen in het Belgische verkeer.”

Slapeloosheid is een volksziekte in België

Belgen zijn slechte slapers. Wouterson daarover: “Mensen raken steeds slechter in slaap en slapen niet goed door. Soms helpt een andere lighouding, maar vaak is de oorzaak complexer. Vandaar ook dat ik het belang van goede voeding bewust heb opgenomen in het boek. Veel mensen weten dat niet. Daarnaast besteed ik veel aandacht aan de verandering van denkpatronen, dit geldt voor mij als de basis voor een structureel betere slaap. Mensen moeten meer inzicht krijgen in de mechanismen die goede slaap stimuleert.”

bedking-kmoinsider-_DEF.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Huisartsenpraktijk Netevallei

  • Wellness for Business

  • Katrien Cocquyt - Praktijk voor Integrale Gezondheidszorg

Bekijk de socials