Leaderboard KMOinsider.jpg

Zo zet je je werknemers aan tot goede prestaties

Interim & Rekrutering

Tips om je personeel te motiveren.

Gemotiveerde werknemers zijn belangrijk voor het goed functioneren van je bedrijf. Je werknemers motiveren kan je door ze een goede financiële beloning te geven. Onderbetaalde personeelsleden zullen snel gedemotiveerd zijn. Maar alleen over de brug komen met geld is niet voldoende…

Geef je werknemers vertrouwen

De meeste werknemers vinden het fijn om zelfstandig te werken en hun werkzaamheden op hun manier af te werken. Durf hen te vertrouwen en laat hen de afhandeling van hun job zelf regelen. Periodiek kan je evalueren of je werknemers je doelstellingen nakomen.

Stel realistische doelen voorop

Zorg voor realistische, haalbare doelen en zadel je personeelsleden niet op met bergen werk, die niet te overzien zijn.

Geef eens een schouderklopje

Toon je waardering voor je werknemers door ze af en toe een compliment te geven, een echt compliment, waarmee je laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat ze doen.

Communiceer duidelijk en helder

Hou er een duidelijk en heldere communicatie op na. Breng je medewerkers tijdig op de hoogte van beleidsbeslissingen. Zo voelen ze zich betrokken. Geef ook de redenen mee waarom je de ene of andere beslissing genomen hebt.

Betrek medewerkers bij beslissingen

De betrokkenheid van je werknemers vergroot je ook door hen te betrekken bij je plannen. Ze zullen zich meer inzetten om je beleid te realiseren. Zorg er wel voor dat je plannen realistisch zijn. Onhaalbare ideeën zullen niet door je werknemers gedragen worden.

Voorzie voldoende middelen

Zorg ervoor dat je je medewerkers voldoende middelen geeft om je doelstellingen te bereiken, denk aan het juiste softwareprogramma, een voldoende snelle computer, de nodige informatie, veiligheidskleding,…

Geef het goede voorbeeld

Wees zelf trots op je werk. Daarmee geef je het goede voorbeeld. Als je verlangt dat je personeel regelmatig overwerkt, is het niet verstandig om zelf elke dag een uur vroeger naar huis te vertrekken.

Vier uitstekende prestaties

Is een bepaald project met succes afgerond? Vier dit dan met een drink, een activiteit of klein feestje of geef een leuk cadeau.

A Concept Interim Medium Rectangle Ad v2.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven