Furbo-Leaderboard_Updated.gif

VINCI Facilities verwelkomt technische profielen (m/v) met open armen

Lokale tewerkstelling, een grote mate van zelfstandigheid en een afwisselende job met technische uitdagingen. Klinkt goed? VINCI Facilities werft volop technische profielen aan. Vooral HVAC-, brander- en koeltechniekers, maar al wie technisch onderlegd en gemotiveerd is kan zich intern bijscholen. Hr-manager Michèle Geoffroy schetst het beeld van een aantrekkelijke werkgever.

Facilitymanagement en technisch onderhoud van installaties en gebouwen. Dat is de corebusiness van VINCI Facilities in een notendop. De onderneming wil haar klanten kwaliteit bieden en maximaal ontzorgen. Om die ambitie waar te maken kijkt ze voortdurend uit naar technische profielen. Talent dat veel vertrouwen krijgt, maar ook kansen om zich te ontwikkelen.

60 openstaande vacatures voor technische profielen

Voor de onderhoudswerkzaamheden bij tal van klanten, moet VINCI Facilities kunnen terugvallen op technisch onderlegde mensen. “We nemen jaarlijks talent in dienst,” zo vertelt Michèle Geoffroy. “Maar de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan, zeker wat de technische profielen betreft. Daarom kijken we voor dit jaar opnieuw uit naar enkele tientallen nieuwe medewerkers.” VINCI Facilities is een van de bedrijven, voor wie de titel aantrekkelijke werkgever geen holle slogan is. Ondanks de schaalgrootte (de onderneming stelt zowat 450 mensen tewerk) heerst er een familiale sfeer. Teamspirit, een grote mate van zelfstandigheid en opleidings- en doorgroeimogelijkheden tekenen de organisatie.

Vooral nood aan HVAC-techniekers

Het leeuwendeel van de vacatures betreft HVAC-techniekers (Heating, Ventilation, Airconditioning). Ook elektriciens kunnen zeker hun kandidatuur indienen. Volgens Michèle biedt VINCI Facilities zijn werknemers in de eerste plaats veel zekerheid: “Wij zijn een solide, beursgenoteerde groep met toekomstperspectief. En wij schatten onze medewerkers naar waarde. De volledige organisatie steunt op een bedrijfscultuur op mensenmaat, met waarden als vertrouwen, autonomie, ondernemerschap, solidariteit en verantwoordelijkheid. Die worden door iedereen gedragen en gerespecteerd.”

Lokale tewerkstelling voor technische profielen

Hr-manager Michéle Geoffroy

VINCI Facilities slaagt erin de schaalgrootte (met alle voordelen van dien) van een internationale groep, te koppelen aan de flexibele organisatie van een kleinschalige onderneming. Dat heeft alles te maken met de interne bedrijfsstructuur. “We sturen technische profielen aan vanuit onze regionale kantoren, met vestigingen in Kruibeke, Waregem, Brussel, Leuven en Gosselies. Daarnaast hebben ook nog kleine kantoren in Beringen, Luik en Oostende. Dat betekent dat je als het ware aan de slag gaat bij een lokale kmo, maar dan binnen een sterke overkoepelende organisatie. Het beste van twee werelden,” zo benadrukt de hr-manager. De businessunits krijgen richtlijnen op groepsniveau, al beslissen ze in grote mate zelfstandig over hoe ze hun business en dienstverlening invullen.

Autonomie en doorgroeimogelijkheden

Technische profielen genieten van een ruime autonomie bij VINCI Facilities. Het team (van hooguit een tiental mensen) komt wekelijks samen om de opdrachten te verdelen. Dat kan gaan van preventief en correctief onderhoud tot herstellingen en depannages. Vanaf dan beheer je zelf je werkplanning. Michèle wijst ook de interne opleidingsmogelijkheden: “In onze eigen opleidingsacademie, Instituut van Building Solutions, kunnen medewerkers opleiding volgen. Wie gemotiveerd is en over een zekere technische feeling beschikt, kan zich zo bekwamen in diverse vakgebieden. We overleggen jaarlijks met onze mensen en polsen naar hun ambities en wensen. Zo stemmen we de opleidingen niet alleen af op de behoeften van onze onderneming en klanten, maar ook op het persoonlijke traject van de medewerkers. We hanteren eveneens het principe van interne mobiliteit. Bij vacatures kijken we altijd eerst of er intern iemand over de vereiste kwalificaties bezit, of bereid is ze te verwerven.”

Interesse in een technische job bij een internationale groep met de werksfeer van een familiale kmo? VINCI Facilities zoekt HVAC-techniekers, koeltechniekers, brandertechniekers en ook andere technische profielen. Raadpleeg de vacatures. Meer weten? Stel je vraag via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en VINCI Facilities

Meer weten?

VINCI Facilities

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • VINCI Facilities

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials