Furbo-Leaderboard_Updated.gif

Logistieke uitdaging in een snel veranderende wereld met Eric Geerts van Descartes Systems

HR

Je denkt er misschien niet elke dag over na, maar stiekem besef je het wel: alles verandert tegenwoordig razendsnel. Ook binnen de logistieke sector is dit zo. En dus moet je bedrijf klaar zijn om even snel in te spelen op die veranderingen.

Daarbij kan de software van Descartes Systems misschien wel helpen. Het IT-bedrijf biedt onder andere tools aan om transportation management vlotter te laten verlopen, maar ook douane-afhandeling, routeplanning en uitwisseling van gegevens passeren de revue.

“De logistieke en transportsector kent veel uitdagingen”, vertelt Eric Geerts. “Denk maar aan veranderende regelgeving, disrupties zoals geopolitieke conflicten, inflatie, personeelstekort en hogere eisen van klanten.”

Descartes zorgt er dan ook voor dat hun tools up-to-date zijn, iets wat veel inspanningen kost: “Wij investeren veel in onderzoek naar ontwikkeling, maar het bedrijf neemt ook regelmatig een andere firma over, om het portfolio aan oplossingen verder uit te breiden.”

“Veel van onze klanten kampen namelijk niet met één van de opgenoemde problemen, maar met meerdere. Het leeft echt binnen de markt. Het evenwicht tussen efficiëntie en voldoende klantenservice komt dus geregeld onder druk te staan.”

Hoe Descartes verder inspeelt op de trends en uitdagingen binnen de logistieke en transportsector, vertelt Eric in geuren en kleuren tijdens onze podcast. Beluister de aflevering nu via je favoriete podcastkanaal.

Apple podcast

Spotify

Youtube music

Of luister via onderstaande blok!

Furbo-Rectangle_Updated.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials