anr-banner.gif

Man Down! Met deze portofoon is hulp meteen onderweg

Veilig werken vraagt om een alerte werkhouding, een veilige werkomgeving én het juiste materiaal. Wie bv aan de slag is in een chemische omgeving, op hoogte werkt of vaak alleen werkt (op een industriële site of als bv beveiligingsagent), moet altijd met een gerust hart aan het werk kunnen. Enter: een portofoon met Man-Down detectie die automatisch detecteert wanneer de gebruiker in nood is.

Een automatisch alarmsignaal bij noodsituaties

Beeld je in: een technicus begeeft zich naar een grote industriële site om aan een machine herstellingen uit te voeren. Hij werkt alleen en komt op een stuk van de site waar zich enkel machines bevinden en geen andere mensen. Plots wordt hij onwel en valt hij op de grond. Via zijn portofoon moet hij dan zelf de mogelijkheid nog hebben om collega’s te verwittigen. Niet ideaal...

Het Man Down-systeem maakt een einde aan dit soort situaties. Wanneer de technicus onwel wordt en op de grond ligt, of vreemde bewegingen uitvoert - denk aan: ineens heel snel rennen - gaat een alarmsignaal af. Reageert hij hier niet op? Dan wordt dit alarmsignaal in een mum van tijd doorgestuurd naar de dispatching die de hulpdiensten, preventieadviseur of het veiligheidspersoneel op de site kan verwittigen.

Zo kan een fatale afloop worden vermeden want de juiste personen worden meteen verwittigd en kunnen snel te hulp schieten. Via ingebouwde GPS tracking of Bluetooth indoor localisatie kunnen ze de persoon in nood ook meteen lokaliseren.

Kan de gebruiker zelf nog alarm slaan in deze benarde situatie? Dan kan die zelf de noodknop bedienen om de juiste mensen te verwittigen. Ook voor wie nog bij bewustzijn is maar de portofoon niet meer kan bedienen laat het systeem nog het handenvrij inspreken van een boodschap toe.

man in white hard hat standing on brown wooden dock during daytime
Automatisch het juiste alarmsignaal naar de juiste mensen dankzij het Man Down-systeem.


Alle voordelen van een portofoon met een schepje veiligheid bovenop

Wie er dagelijks mee werkt, weet dat portofoons geen overbodige luxe zijn voor een vlotte communicatie en om de veiligheid op grote sites en in grote gebouwen te garanderen.

De Man Down-functie verandert dus in essentie niets aan je portofoon en aan zijn gebruiksgemak. Het is simpelweg een extra feature die veiligheidsrisico’s op de werkvloer beperkt. Alle voordelen die je dus hebt bij het gebruiken van een portofoon, verdwijnen niet. Je tilt je communicatie op de werkvloer simpelweg naar een hoger, veiliger niveau.

Meer info over Man Down?

Kan zo’n Man Down-systeem ook handig zijn voor werknemers binnen jouw organisatie? Laat je gegevens achter in onderstaand formulier of neem contact op met Sonal.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Sonal

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Sonal
  • Antwerpsestraat 145
    2640 Mortsel
  • 03 448 08 48

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials