20200701-Desk-solutions.gif

Exact neemt Officient over: “Hr-software voor kmo’s verder versterken”

Eind september 2020 nam het Nederlandse Exact, dat software voor financieel management, ERP en hr aanbiedt, de Belgische hr-softwareleverancier voor kmo’s Officient over. “Ook de Belgische klanten zullen hier de vruchten van plukken”, vertelt Product Manager Edwin Dingjan. “Samen zullen we namelijk de tool verder kunnen uitbreiden en onmisbaar maken voor elke kmo.”

Het verhaal van Officient begon in 2017. De gelijknamige tool verzamelt hr-gegevens uit verschillende toepassingen in één platform en maakt daarmee hr-administratie een pak eenvoudiger. In slechts drie jaar tijd wist Officient bijna 5.000 kmo’s te overtuigen, die op hun beurt hr-diensten leveren aan meer dan 50.000 werknemers.

Overname Officient versterkt beide bedrijven

Nu komt de tool dus in handen van Exact. Edwin Dingjan: “In de afgelopen jaren heeft Exact zijn online salarisoplossingen uitgebreid met veel nieuwe functies. We zien echter een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan al hun hr-administratie- en procesbehoeften voldoet. Dezelfde trend speelt op de Belgische markt. Dat Officient daar een perfect antwoord op formuleert, bewijst de snelheid waarmee ze een indrukwekkend klantenbestand wisten aan te trekken. Door nu met verenigde kracht verder te gaan, kunnen we de roadmap van het platform nog ambitieuzer maken. Wat de kmo-ondernemer natuurlijk alleen maar ten goede komt.”

(lees verder onder de foto)

Edwin Dingjan leidde voor Exact de overname

Naar een nog krachtigere hr-tool voor kmo’s

Michiel Bearelle, medeoprichter bij Officient: “We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de Exact groep, want dit stelt ons in staat om verder te innoveren en sneller te groeien. We hebben de ambitie om de komende jaren de dominante leverancier van hr-software in de Benelux te worden, een visie die we met Exact delen. Ons productportfolio en onze marktkennis, samen met de ervaring en marktpositie van Exact, zullen helpen om van Officient de komende jaren een nog groter succesverhaal te maken. We kijken ernaar uit om Officient te blijven leiden als oprichters samen met onze medewerkers, partners en klanten.”

Edwin Dingjan ziet alvast mogelijkheden om de functionaliteiten uit te breiden: “Hr wordt steeds belangrijker, ook in kmo’s. Het zou bijzonder sterk zijn als we ondernemers via Officient meer vat kunnen geven op hun people management. Denk dan bijvoorbeeld aan evaluatiegesprekken. Tegelijk zijn er ook kansen om gebruikers meer inzicht te geven op basis van de vele bedrijfsdata waarover we bij Exact beschikken. Door benchmarks in de toepassing in te bouwen, zullen bedrijven slimmere beslissingen kunnen maken op het vlak van loonpakketten.”

Benieuwd naar hoe Officient of een van de andere tools van Exact je bedrijf verder vooruit kunnen helpen? Neem een kijkje op de website of neem rechtstreeks contact op via onderstaand formulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Exact

Meer weten?

Exact

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Exact
  • Koningin Astridlaan 166
    1780 Wemmel
  • 080097631

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials