B Close_banner web.jpg

Hoe haalt u het maximum uit een elektrische heftruck?

Warehousing

Steeds meer heftrucks rijden op snel op te laden batterijen

Kiezen voor een emissievrije elektrische heftruck, is kiezen voor de toekomst. De prijs van de accu is relatief hoog in vergelijking met een verbrandingsmotor, maar op termijn betaalt dit zich terug door de lage elektriciteitskost.

Steeds meer heftrucks rijden met een lithium-ion (ofwel Li-ion) accu, die bij veelvuldig gebruik een duidelijke productiviteitsstijging oplevert. Intussen zijn bijna alle elektrische heftrucks, transpalletten, reachtrucks, stapelaars, K-trucks en orderpicktrucks van marktleider Linde beschikbaar met lithium-ion batterijen.

Wat zijn 5 voordelen van Li-ion batterijen?

 1. Zeer korte laadtijd
  Door de korte laadtijd en de uiterst eenvoudige oplaadprocedure – waarbij de batterijen niet uit de truck moeten worden genomen – kan een lithium-ion accu zelfs tijdens de lunchpauze of tussen twee ritten worden opgeladen. Hierdoor zijn de trucks 24/7 beschikbaar.
 2. Geen batterijwissel en onderhoud meer nodig
  Batterijwissels bij heftrucks of magazijntrucks kosten geld, ruimte en tijd. Kiest u voor een onderhoudsvrije Linde Li-ion accu, zijn deze wissels niet langer nodig en bespaart u meteen op bovenstaande zaken.
 3. Constante en maximale batterijcapaciteit
  De krachtige Li-ion batterijen hebben geen last van inwendige weerstand zodat nauwelijks capaciteit verloren gaat. Dit in tegenstelling tot de conventionele loodzuuraccu’s. Linde heeft de nadruk gelegd op een slimme bouw van lithium-cellen, wat de thermische belasting van de truck reduceert en tot een efficiëntere energie-inzet leidt.
 4. Acht jaar garantie op Linde lithium-ion batterij
  Linde biedt een garantietermijn van 8 jaar op de lithium-ion batterijen, wat dit type accu tot een veilige keuze maakt.
 5. Investering betaalt zich terug op korte termijn
  De keuze voor Li-ion houdt een investering in, maar wel een die zichzelf op korte termijn kan terugbetalen. Dit kan nu eenvoudig worden vastgesteld. De vertegenwoordigers van Motrac Handling & Cleaning, exclusief importeur van de heftrucks en magazijntrucks van Linde in België, hebben toegang tot de Linde lithium-ion calculator. Met deze tool wordt een simulatie gecreëerd.

Benieuwd naar het effect van lithium-ion op uw verbruikskosten? Neem contact op met Motrac Handling & Cleaning.  

Info: www.motrac.be

banner_Tennant+Linde.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven