© Arket Antwerpen

Twee nieuwe én niet te missen hotspots voor foodies in Antwerpen

Catering

Zopas openden in hartje Antwerpen twee nieuwe winkelformules. Arket, de tweede vestiging van H&M group na Brussel, combineert mode, interieur en Scandinavische gerechten. En CRU, de belevings- en versmarkt van Colruyt Group, verhuisde zijn vestiging van Wijnegem naar de Antwerpse binnenstad. 

Arket, een Scandinavisch winkel- en horecaconcept

H&M lanceerde het eerste Arket-concept in 2017. Londen, Kopenhagen en Brussel waren de testmarkten. Intussen zijn er zo’n 18 Arket-winkels.

Scandinavisch minimalisme typeert de nieuwe Arket aan de Huidevetterstraat vlakbij de Meir. Je vindt er essentiële producten voor mannen, vrouwen, kinderen en je huis. Kwaliteitsvolle basisstukken met een duurzaam karakter van diverse merken, maar ook keukengerei, cosmetica, speelgoed en zelfs voeding. 

Arket heeft ook een café waar Scandinavische gerechten worden geserveerd volgens het ‘New Nordic Food Manifesto’. Dat is een samenwerking tussen verschillende Scandinavische koks die een nieuwe keuken brengen volgens een innovatieve benadering van traditionele voedingsmiddelen met een sterke focus op gezondheid en een ethische productiefilosofie.

CRU, de premium-versmarkt van Colruyt Group 

Tot voor kort had CRU naast een vestiging in Overijse en Gent, ook een in Wijnegem. Die laatste werd ingeruild voor een stedelijke winkel van 765 m² aan de Groenplaats, waar diverse ambachtspartners centraal staan.

Het CRU-management had vastgesteld dat de Gentse vestiging aan de Kouter, die twee jaar geleden opende, een heel divers publiek aantrok: buurtbewoners, dagjesmensen en bezoekers van net buiten de stad.

Om die reden sloot CRU de vestiging in Wijnegem begin januari en trok naar de Antwerpse binnenstad. 21 van de 25 medewerkers verhuisden mee. Kaasaffineur Van Tricht en chocolatier Jitsk die een plek hadden in CRU Wijngem gingen mee en groenten- en fruitsappen maker Jus Jus nam er eveneens zijn intrek.

Anders dan in Gent en Overijse is er geen restaurant CUIT in Antwerpen. Wel kunnen klanten in de bakkerij en eethoek een ontbijt, lunch en aperitief nemen of uithalen.

En even buiten de stad zijn er natuurlijk ook nog heerlijke culinaire hotspots.

Foto © Arket Antwerpen

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven