elektrische bedrijfsvoertuigen

Total lanceert geïntegreerde laadoplossing voor elektrische bedrijfsvoertuigen

Auto & Onderdelen

Positionering voor laden van elektrische wagens compleet

Met EasyCharging zet Total een geïntegreerde laadoplossing voor zijn professionele klanten in ons land in de markt. De Total-groep nam daartoe in september 2018 G2Mobility over, een van de Franse marktleiders in slimme laadoplossingen. Deze overname maakt de positionering van Total op de Belgische markt voor het laden van elektrische wagens compleet.

Aanbod voor B2B-klanten

Voor de Belgische B2B-klanten heeft de Total-groep voortaan een aanbod bestaande uit:

  • de levering van groene stroom, aangevuld met zonnepanelen, volgens de behoeften van de klant
  • de ontwikkeling, de levering, de installatie en het beheer van elektrische laadpalen
  • de toegang tot een netwerk van meer dan 70.000 snelle laadpalen op het Europees wegennet, in het netwerk van de tankstations, waarvan 400 in ons land. Vanaf dit jaar worden ook laadpalen met een hoog vermogen (meer dan 150 kW) geplaatst
  • de Total Card als totaaloplossing voor het volledige, gemengde wagenpark (elektrisch, benzine, diesel,…)

Nieuwe benadering van mobiliteit

“De exponentiële ontwikkeling van het elektrisch wagenpark vereist een nieuwe benadering van de mobiliteit”, stelt Nicolas Paris, hoofd product development elektrische voertuigen bij Total. “Bedrijven moeten kunnen rekenen op slimme en duurzame oplossingen. Ondernemingen van onze groep bieden in België vandaag een efficiënte productie en levering van groene stroom, aangepaste laadsystemen voor thuis of op het werk en toegang tot een groot netwerk van openbare laadpalen.”

Actief in verschillende sectoren

Total is in ons land actief sinds 1920 en telt vandaag 4800 medewerkers in de sectoren raffinage, petrochemie, hernieuwbare energie, verkoop van petroleumderivaten en gespecialiseerde producten. Total levert sinds 2013 ook aardgas en elektriciteit aan professionele klanten (via dochter Total Gas & Power Belgium, dat in 2016 de B2B-activiteiten van Lampiris  heeft overgenomen).

G2mobility is met meer dan 12.000 laadpalen marktleider op het vlak van ‘smart charging’.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven