Juiste parkeerschijf? Athlon Belgium helpt klanten retributie te vermijden

Mobiliteit

De bekende blauwe parkeerschijf moet aan specifieke voorwaarden voldoen om rechtsgeldig te zijn en het gebruik van een niet-reguliere schijf kan zelfs resulteren in een retributie. ​ Omdat er in België nog heel wat oude parkeerschijven in omloop zijn die niet meer aan de huidige wetgeving voldoen, ​ organiseert mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium een sensibiliseringsactie met gratis conforme parkeerschijven om het blauwtje van een retributie te vermijden.

Europees model verplicht

In een blauwe zone moet je je parkeerschijf op een zichtbare plaats aan de voorruit van je wagen leggen. Europese regels leggen echter strikt vast hoe zo’n parkeerschijf eruit moet zien. Sinds 31 maart 2003 is het verplicht om gebruik te maken van de parkeerschijf naar Europees model, wat in ons land betekent dat ze in een blauwe kaft moet zitten met daarop in de drie landstalen (Nederlands, Frans en Duits) de tekst “uur van aankomst”. Alle andere modellen zijn niet meer geldig en wanneer ze, ook al is het maar door één detail, niet conform zijn riskeer je een retributie. Parkeerschijven die bijvoorbeeld nog ingedeeld zijn in kwartieren of alleen een Nederlandse en Franse tekst bovenaan hebben, zijn niet conform, zoals ook vermeld in artikel 27.1.1 van de wegcode.

Gratis conforme parkeerschijf

Om klanten te helpen het blauwtje van een retributie te vermijden, wijst Athlon Belgium hen door middel van een speciale actie op de regels en kan gratis een conforme parkeerschijf worden aangevraagd. Dit kan centraal door de fleetmanager of individueel door de leaserijder zelf. ​ De actie geldt tot eind januari.

Als mobiliteitsaanbieder willen wij onze klanten ontzorgen, op alle mogelijke manieren. Deze actie is daar een voorbeeld van. We merkten dat veel mensen niet van deze regels op de hoogte zijn. We hoopten op een grote respons en dat is gebleken. Op de eerste dag hadden we al meer dan 3000 aanvragen ontvangen!” ​
Frédéric Ginion, Customer Services Operations Manager, Athlon BeLux

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Velodi

  • Autovak

Bekijk de socials