Investeren in hotelkamer

Waarom je eigen hotelkamer een goede investering is

De hotelmarkt kende in 2018 een absoluut recordjaar. De bezettingsgraad steeg met ongeveer 4,5%, terwijl ook de gemiddelde kamerprijs toenam. Hotelvastgoed is daardoor zeer populair en interessant voor investeerders.

Klassiek vastgoed lijkt op het eerste zicht een goede belegging, maar heb je al eens stilgestaan bij de tijd en rompslomp die zo’n investering met zich meebrengt? Er zijn natuurlijk makelaars die je kunnen helpen met het zoeken van een huurder en met de opvolging van de administratie, maar wat met andere problemen zoals herstellings- en onderhoudswerkzaamheden en eventuele schade? Heb je al eens aan hotelvastgoed gedacht? Het is een interessant alternatief voor een klassieke vastgoedbelegging.

Wat maakt hotelvastgoed succesvol?

Gezien de groei van het toerisme en het toenemend aantal businesstrips, hebben hotels een hogere bezettingsgraad en gelden er hogere kamerprijzen per nacht. Dat heeft tot gevolg dat de hotels meer winst maken. Investeren in hotelvastgoed wordt daardoor een stuk interessanter. Maar niet alleen het groeiende aantal reizigers draagt bij tot de populariteit van de aankoop van een hotelkamer. Hotelvastgoed is om verschillende redenen succesvol: je hebt een bescheiden eigen inbreng nodig, het volledige beheer van het hotel en je kamer, alsook het renovatie- en onderhoudsplan gebeurt door de uitbater, geen schade, een gegarandeerd rendement, e.d.

Wat mag je verwachten van een vastgoedpartner?

Projectontwikkelaars hebben de uitdaging om het juiste project op de juiste locatie te realiseren. Met 30 jaar ervaring en meer dan 4.000 appartementen in verschillende vastgoedtakken (residentiële flats, studentenflats en businessflats) is Candor de aangewezen partner voor deze uitdaging.

Hotelvastgoed in Brussel

Candor bouwt momenteel aan 700 appartementen in en rond Brussel, waaronder het hotel Airflats. Het Residence Inn by Marriott hotel ligt op een toplocatie naast de NAVO. Hier werd rekening gehouden met locatie, stijl en uitbater. Brussel is - met een recordcijfer van 8,5 miljoen overnachtingen in 2018 - een uitstekende eerste stap om het succes van hotelvastgoed vast te stellen. Het op zeven maanden uitverkochte hotel Airflats is daar het ideale voorbeeld van. Vanwege het enorme succes van Airflats zal Candor dit concept de komende jaren verder uitbouwen. Stap jij mee in het veelbelovende verhaal van hotelvastgoed?

Blijf je graag op de hoogte over nieuwe investeringsopportuniteiten van Candor? Schrijf je dan vrijblijvend in op de nieuwsbrief van www.candor.be of neem contact op via info@candor.be of 0800 997 33.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Candor

Meer weten?

logo candor

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Candor
  • Jules Bordetlaan 160
    1140 Evere
  • 0800 997 33

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials