leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Duurzaamheid troef: kaartje leggen over de SDG’s

Bedrijfsbeheer

De SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties willen van onze wereld tegen 2030 een gezondere en betere plek te maken. Om het thema van de SDG's toegankelijker te maken ontwikkelde MVO Advies een kaartspel voor bedrijven en scholen. De release van het spel vindt plaats op de Business & Fun Fair op 1 oktober 2021.

17 doelstellingen

In 2015 ondertekenden 193 landen de SDG’s met als doel om duurzaam vooruit te denken. Het gaat om 17 hoofddoelstellingen en 169 subdoelstellingen, gebaseerd op de 5 MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)-pijlers People, Planet, Prosperity, Peace en Partnership. Zowel op Vlaams als gemeentelijk niveau zijn deze mondiale SDG’s in ons land vertaald naar diverse lokale initiatieven.

MVO kaartspel voor bedrijven, scholen en openbare besturen

In het kaartspel van MVO Advies kan je op een creatieve manier kennismaken met de SDG’s en zo duurzaamheid en MVO spelenderwijs ontdekken. Het spel is ontwikkeld om ondernemingen, scholen, openbare besturen r-te inspireren om te werken rond de 17 duurzaamheidsdoelstellingen.

Tijdens het kaarten krijg je tips en tricks, kom je het hoe en waarom van een prioriteitenmatrix te weten, leer je hoe je een duurzaamheidsrapportering opstelt aan de hand van de SDG’s en hoe je ze kan gebruiken in communicatie.Je kan het kaartspel met collega’s spelen, in de klas gebruiken, of tijdens tijdens een workshop of teambuilding activiteit. Dankzij 3 moeilijkheidsgraden kunnen zowel beginners als gevorderden met het spel aan de slag.

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

“Kennismaken met duurzaam ondernemen en MVO hoeft dus helemaal niet duur of moeilijk te zijn,” zegt Hilde Hansaer van MVO Advies. “Elk bedrijf kan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de 17 SDG’s in de werking integreren. Zo kan je rond ‘goede gezondheid en welzijn’ werken en bijvoorbeeld gratis fruit uitdelen op je werk. Bij de doelstelling ‘betaalbare en duurzame energie’ hoort onder andere een relighting plan. Ook ‘kwaliteitsonderwijs’ kan toegepast worden, met een opleidingsplan voor werknemers.”

Workshop MVO

In combinatie met een workshop bij MVO Advies ontvangt een onderneming een gratis kaartspel (waarde: 39 euro).

De release van het spel vindt plaats op de Business & Fun Fair op 1 oktober 2021. Toegang gratis voor wie registreert op www.businessfunfair.be. Meer weten over dit MVO kaartspel kan via hilde.hanselaer@mvoadvies.be

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials