leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

In Veurne plukken jong en oud de vruchten van sociaal ondernemen

Ondernemers met een hart en OCMW Veurne realiseerden samen een project, waar kwetsbare jongeren én volwassenen beter van worden. Bedrijven die inzetten op sociaal ondernemen financierden de aankoop van twee personenbusjes. Een investering in zelfredzaamheid. TWS Projects bracht beide partijen bijeen.

Veel sociale projecten en goede doelen zijn op zoek naar middelen om hun initiatieven te financieren. Tal van bedrijven willen via sociaal ondernemen een maatschappelijke meerwaarde realiseren. In de praktijk zijn de twee evenwel actief in vrij gescheiden werelden. TWS Projects onderhoudt nauwe contacten met beide, en is dus de uitgelezen partner om hen samen te brengen rond concrete projecten.

De meerwaarde van sociaal ondernemen

Via sociaal ondernemen dragen bedrijven bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Daar houden ze niet alleen een goed gevoel aan over. De zichtbaarheid, naambekendheid en herkenbaarheid die ze verkrijgen via het platform van TWS Projects, levert hen tevens een Social Return on Investment (SROI) op. Voor steden en gemeenten openen de initiatieven dan weer perspectieven om sociale projecten op hun grondgebied te ondersteunen. Zo kijkt het OCMW van Veurne bijzonder tevreden terug op de gerealiseerde mobiliteitsoplossing voor kwetsbare mensen.

Busje voor de Bijzondere Jeugdzorg

Zonnewende biedt opvang en begeleiding aan kinderen en jongeren in kwetsbare opvoedingssituaties. Het streefdoel is om hen zo snel mogelijk weer veilig thuis te laten wonen. Waar dat niet mogelijk is, kunnen ze in de instelling verblijven. Allemaal krijgen ze het nodige mee om later als zelfstandige volwassenen in het leven te staan. Dankzij het project beschikt Zonnewende nu over een stevig, ruim en zuinig personenbusje voor de vele verplaatsingen.

Sociaal ondernemen bevordert de sociale cohesie

Nog in Veurne biedt het lokaal dienstencentrum Zonnebloem kwetsbare volwassenen (ouderen, personen in een psychische kwetsbaarheid, personen met een beperking...) een waaier van activiteiten en diensten aan. Hier ligt de focus op het bevorderen van de sociale cohesie en de zelfredzaamheid. De vervoersdienst (voor het thuis ophalen van mensen, maar ook voor winkelen enz) vervult hierbij een essentiële rol. Vandaag kan deze dienst een beroep doen op een busje dat is aangepast voor rolstoelen… met dank aan sociaal ondernemen.

Wil jouw bedrijf ook sociaal ondernemen en bijdragen aan een maatschappelijk relevant project? Word dan lid van de TWS Community! Zoekt een sociaal project in jouw stad of gemeente nog naar financiering? Neem contact op met TWS Projects. Of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en TWS Projects

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • TWS Projects

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials