leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Zet in op duurzaam ondernemen met ‘Social Return on Investment’!

Als ondernemer ben je ongetwijfeld vertrouwd met de term Return on Investment (ROI). Maar weet je dat er ook iets bestaat als Social Return on Investment? Die SROI kan je realiseren als je inzet op samenhorigheid en duurzaam ondernemen, mét ROI. TWS Projects wijst je graag de weg.

Vandaag kan je niet langer om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heen. De SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties vormen voor veel bedrijven de krachtlijnen van hun duurzaamheidsbeleid (Planet). Maar ook het sociale aspect (People) maakt uitdrukkelijk deel uit van MVO. De derde ‘P’ is die van de economische prestaties (Profit). Welnu, als je investeert in projecten met een maatschappelijke meerwaarde, realiseer je Social Return on Investment.

TWS Projects, facilitator van jouw Social Return on Investment

TWS Projects profileert zich als een facilitator voor MVO-initiatieven. De organisatie brengt ondernemingen samen om sociale projecten te helpen realiseren. Die focussen op de SDG’s (zoals armoedebestrijding, kwaliteitsonderwijs, minder ongelijkheid…). Wie toetreedt tot de TWS Community, maakt deel uit van een platform waarbij alle stakeholders elkaar positief beïnvloeden. Als ondernemer met een hart krijgt je de kans om een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren en tegelijk meer winst te genereren. En dat is nu net de essentie van Social Return on Investment.

Maar wat is mijn Social Return on Investment dan precies?

Waar ROI vooral een rationele kwestie is, situeert de SROI zich meer op het emotionele vlak. Je investeert in een goed doel, in samenhorigheid. Daar hou je hoe dan ook een goed gevoel aan over. Maar er is wel degelijk ook een directe return. Via publiciteit op het platform verkrijg je meer zichtbaarheid, naambekendheid en herkenbaarheid. Zo verdien je de investering terug. Je draagt dus niet alleen bij aan een betere wereld, maar ook aan de groei van jouw onderneming.

De Rozenkrans: SROI in de praktijk

VOC De Rozenkrans (Oostduinkerke) biedt verblijf, dagopvang, begeleiding, behandeling en training aan kinderen en jongeren met een (vermoeden van) mentale beperking. Het centrum koesterde plannen om eveneens dagopvang en verblijf voor kinderen met een meervoudige beperking uit te bouwen. Dit vergde investeringen in aangepaste infrastructuur en hulpmiddelen. TWS Projects bracht een aantal ondernemingen samen om de nodige fondsen te verzamelen. De ondernemers kijken met bijzonder veel trots naar hun bijdrage aan dit waardevolle project. En dat is slechts één element van hun gerealiseerde Social Return on Investment.

Wil je graag investeren in een sociaal project? Word dan lid van de TWS Community! Neem contact op met Geert Devloo. Of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en TWS Projects

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • TWS Projects

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • FERRAO Consulting

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen

Bekijk de socials