leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Draagt jouw kmo al bij tot de Sustainable Development Goals (SDG’s)?

In 2015 legden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals vast. De agenda 2015-2030 omvat 17 SDG’s (of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) voor een leefbare, eerlijke planeet. De strijd tegen extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering vormt de ruggengraat van het opzet. Iedereen kan zich daar vast in vinden, maar hoe draag je als kmo jouw steentje bij? TWS Projects neemt de rol van facilitator op.

De Sustainable Development Goals en welzijn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het klinkt mooi, maar als ondernemer ben je in de eerste plaats verantwoordelijk voor de groei en de gezondheid van jouw bedrijf. Wees gerust, het ene sluit het andere niet uit. Wel integendeel. Steeds meer economen komen tot de bevinding dat ondernemers die investeren in welzijn, beter scoren op parameters zoals winst en omzet. Met andere woorden: welzijn rendeert! Tegelijk blijkt dat in landen met een hoog bbp alleen groei die scoort op de Sustainable Development Goals resulteert in meer welzijn. Win-win, iemand?

Ben jij een ondernemer met een hart?

Deze bevindingen raken de kern van TWS Projects. Het platform biedt ondernemingen de kans om maatschappelijk verantwoorde projecten te realiseren, en zelf een goede Return on Investment te genieten. De TWS Community telt inmiddels ruim 230 leden. Stuk voor stuk bedrijven die de MVO-waarden delen en hun krachtige schouders onder sociale projecten en goede doelen zetten. Terwijl ze bijdragen aan de Sustainable Development Goals, genereren ze meer winst.

De Sustainable Development Goals in de praktijk

Vzw Samana zet zich in Vlaanderen en Brussel in voor mensen die lijden aan een chronische ziekte. Op zeker moment kwam de vraag van minder mobiele mensen naar een oplossing om onder begeleiding zelf hun boodschappen te kunnen doen. Het testproject met een aangepast winkelbusje kende een overweldigend succes in Antwerpen. Daarop overtuigde TWS Projects een 70-tal lokale leden om te participeren in een winkelbusje voor de Samana-afdelingen van Diksmuide en Zottegem. Gezien de enthousiaste reacties zal men dit project wellicht verder uitrollen over Vlaanderen.

Geert Devloo van TWS Projects en Kathleen van Walle van Samana vzw

TWS Community

Slaat jouw kmo ook het pad van de Sustainable Development Goals in? Word lid van de TWS Community! Of vul het formulier hieronder in om meer te vernemen over hoe je met TWS Projects een sociaal project kan helpen realiseren.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en TWS Projects

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • TWS Projects

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials