leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

RBA erkent inspanningen van Brother op het gebied van verantwoord ondernemen

De Brother Group wil uitdrukkelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij en de aarde helpen beschermen. Met dat doel voor ogen stelde het merk vijf aandachtspunten rond verantwoord ondernemen voorop. Die vertaalt de Brother Group naar concrete doelstellingen (‘Our Purpose’) in het kader van de visie voor de komende vijf jaar, getiteld ‘At Your Side 2030’.

Brother hanteert al ruim een eeuw een innovatiebeleid bij de ontwikkelingen van bedrijfsoplossingen. Die omvatten vandaag Managed Print Services, printers, scanners en labelprinters. Stuk voor stuk ontworpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen, en de samenwerking op de werkplek te bevorderen. Brother is actief in meer dan 40 landen en hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Hoe promoot de RBA maatschappelijk verantwoord ondernemen?

De Responsible Business Alliance (RBA) telt wereldwijd meer dan 150 aangesloten bedrijven. Samen willen ze zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen via duurzame toeleveringsketens. Daarom stemden ze in met een gedragscode en auditprocedures voor hun leveranciers. De gedragscode omvat onder meer normen voor veilige arbeidsomstandigheden, de respectvolle en waardige behandeling van werknemers en milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde bedrijfsactiviteiten. De leden leven de normen na aan de hand van managementsystemen.

De RBA-audit van het verantwoord ondernemen

Het volstaat niet om je als aangesloten bedrijf te engageren voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De RBA riep het Validated Assessment Program in het leven, een auditprotocol dat de naleving van de gemaakte afspraken garandeert. Een externe auditorganisatie evalueert ter plaatse of en in welke mate de bedrijven de gedragscode respecteren. De auditeurs praten met werknemers, inspecteren de voorzieningen en voeren steekproeven uit op de documenten. Vervolgens kent de organisatie een score en de bijbehorende certificering toe. Dat gaat van Silver (160 punten of meer) en Gold (180 punten of meer) tot Platinum (200 punten).

Platinum certificering voor Brother Technology (Shenzhen, China)

In 2022 ontving Brother Industries (Vietnam) reeds de Gold certificering (180 punten) bij een RBA-audit. De productiefaciliteit van Brother in het Chinese Shenzhen verkreeg in 2023 als tweede vestiging van de Brother groep een RBA-certificering. Binnen de groep was het de eerste plant die een Platinum certificering verkreeg. De hoogst mogelijke erkenning voor de geleverde inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Brother Technology (Shenzhen) LTD produceert printers en multifunctionele printers. De productiefaciliteit behaalde de maximumscore van 200 punten voor de categorieën arbeid, veiligheid, milieu, ethiek, beheer van de toeleveringsketen en passend beheer van deze beheersystemen. Een door de RBA erkende externe organisatie voerde de audit uit.

Ook de vestiging in de Filippijnen beloond voor maatschappelijk ondernemen

Kort na het goede nieuws uit China, kon Brother een tweede Platinum certificering bekendmaken. Deze keer voor de productiefaciliteit Brother Industries (Phillipines) Inc. Deze fabriek in Batangas (Filippijnen) produceert printers, all-in-one printers en labelprinters. Ook in deze vestiging voerde een externe organisatie de RBA-audit uit en kende ze de hoogste score van 200 punten toe. De erkenning geldt voor de categorieën arbeid, veiligheid, milieu, ethiek, beheer van de toeleveringsketen en passend beheer van deze beheersystemen.

De Brother Group had zich voorgenomen om het RBA Gold certificaat te behalen voor drie productiefaciliteiten tegen 2024. Dat streefcijfer is nu al bereikt en zelfs overtroffen. De groep blijft verder bijdragen aan een duurzame samenleving in de hele toeleveringsketen. Door zich te verbinden tot het naleven van de RBA-Gedragscode (en de uitbreiding van MVO inkoop) plaatst Brother maatschappelijk verantwoord ondernemen bovenaan zijn prioriteitenlijstje.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Brother

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Brother

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials