Student richt bedrijf op dat keramieken foto’s op muren zet

Bedrijfsbeheer

Robin Marien (21) uit Schilde, laatstejaarsstudent Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote-Hogeschool startte binnen zijn opleiding zijn eigen zaak ‘My Tile’ op. Zijn bedrijf bakt foto’s in keramiektegels die thuis of op kantoor tegen de muur kunnen geplaatst worden.

“Mijn ouders zijn actief in de begrafenissector. Zij produceren porseleinen tegels die op grafzerken geplaatst worden. Ik kreeg het idee voor een nieuw concept: digitale fotokeramische wand- en vloertegels. Het product bestaat al, maar is vernieuwend in de kwaliteit. Door foto's of ontwerpen in te bakken in witte geglazuurde tegels - van elk formaat en elke vorm - zijn de tegels krasvrij en kleurvast”, legt Robin Marien uit. De tegels kunnen overal gebruikt worden: binnen, buiten, in badkamers, douches, keukens, zwembaden, vloeren, toonzalen,…

De student startte een crowdfunding-campagne en sprokkelt het benodigde startkapitaal bijeen via internet, waar iedereen in zijn project kan investeren.

“Momenteel loopt mijn productie nog samen met de porseleinen foto's van mijn ouders, maar wanneer het eens wat drukker is voor hen, is er geen plaats voor mijn eigen productie. Daarom wil ik met een eigen oven van 2500 euro producten (veel) sneller kunnen leveren”, aldus nog Robin Marien.

Robin steunen kan via: http://www.ulule.com/fundmytile.

Voorbeelden van de keramiekrealisaties: www.mytile.be/realisaties

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven