Digitalize Flanders: jouw poort tot de digitale transitie

Na de succesvolle lancering vorig jaar in Antwerpen, vindt tweede editie van Digitalize Flanders op 4 en 5 oktober plaats in de Nekkerhal in Mechelen. De formule blijft grotendeels ongewijzigd: op 1 plaats ontdek je alle mogelijkheden en de meest recente trends in digitalisering.

Liever dan te kiezen voor een vaste stek, wil de beurs de Vlaamse kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen tegemoet treden op wisselende locaties. De roeping van Digitalize Flanders blijft het promoten van de digitale technologie. “De digitale transitie valt niet meer te stoppen,” zo zegt Event Director Katinka Vandevelde. “En alle stakeholders van onze Vlaamse kmo’s zijn zich daar heel goed van bewust. Klanten en leveranciers eisen efficiënte oplossingen rond afspraken en leveringen, de online beschikbaarheid van producten enz. Werknemers verwachten dan weer dat hun ondernemingen investeren in systemen die het werk aangenamer maken.”

Een bron van technologische inspiratie

Kortom, de toekomst zal digitaal zijn. Logisch dat IT-bedrijven met de regelmaat van de klok innovatieve technologie op de markt brengen om bedrijfsprocessen te digitaliseren en automatiseren. Hun producten en diensten vinden toepassingen in alle mogelijke domeinen: sales, marketing, HR, finance, learning, operations, accounting, IT, cybersecurity… En ze hebben met elkaar gemeen dat ze de bedrijfsprocessen eenvoudiger, efficiënter en beter beheersbaar maken.

“Voor de gemiddelde, drukbezette kmo-bedrijfsleider is het onbegonnen werk om steeds de vinger aan de pols te houden van die evolutie. Daarom biedt Digitalize Flanders de kans om op 1 dag en op 1 plaats de beste digitale oplossingen te ontdekken. Een tachtigtal exposanten stellen er hun nieuwste digitale tools voor,” aldus Katinka.

Focus op A.I. en cybersecurity

Digitalize Flanders speelt met diverse lezingen en workshops in op de mogelijkheden van digitalisatie voor de kmo. “Hiervoor werken we onder meer trajecten uit met enkele van onze partners, zoals UNIZO, CEFORA en Agoria,” vervolgt Katinka. Artificiële intelligentie (A.I.) en ook dat andere hot item: cybersecurity, krijgen daarbij een prominente plek in het programma.

Nieuw voor dit jaar is de Success Story Stage, waar ondernemers hun ervaringen met geslaagde digitaliseringsprojecten delen. Ze hebben over hun aanpak, de resultaten, de valkuilen enz. Die praktijkgerichte benadering is een bewuste keuze van de organisatie. De eerste beursdag (woensdag 4 oktober) is Digitalize Flanders geopend tot 20 uur voor een gezellig after work-gebeuren.

Registreer je!

Digitalize Flanders 2023 bied je de nodige inspiratie en kennis om efficiënter te groeien en het verschil te maken met de concurrentie. De exposantenlijst en het conferentieprogramma kan je vanaf nu raadplegen op de website digitalizeflanders.be. Maak van de gelegenheid gebruik om je alvast te registreren, zodat je zeker niets mist.

Digitalize Flanders

woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2023 in de Nekkerhal (Mechelen) 

www.digitalizeflanders.be

Tickets zijn gratis, maar enkel na registratie.

Bekijk de socials