LINDNER_Leaderboard.gif
Palazzo Verde

Gerenommeerd Italiaans architect ontwerpt zijn eerste Belgisch gebouw

Immo

Groenste gebouw van ons land komt in Antwerpen

De Italiaan Stefano Boeri (62), een van ’s werelds meest toonaangevende architecten, ontwerpt voor het eerst een gebouw in ons land, en wat voor een. Het architecturaal pareltje wordt niet alleen een echt landmark, het zal zich ook het groenste gebouw van België mogen noemen.

Jaarlijks 5 ton CO2 uit de lucht

Het nieuwe L-vormige gebouw, dat ‘Palazzo Verde’ zal heten, komt op Nieuw Zuid in Antwerpen en zal een 50-tal appartementen tellen, met groen op alle terrassen, maar ook met drie collectieve daktuinen en een 360 m² grote binnentuin. Naast de beplanting van de binnentuin, komen er nog eens in totaal 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten. Het groen zal jaarlijks ongeveer 5 ton CO2 zuiveren.

Verticaal stadsbos in Milaan

Stefano Boeri werd in 2014 wereldbekend met zijn ‘Bosco Verticale’, twee woontorens van 110 en 76 meter hoog, die werden opgetrokken in Milaan en plaats bieden aan 900 bomen en 15.000 struiken. Ze vormen een echt verticaal stadsbos. De Italiaans architect werkt momenteel ook aan ‘Forest City’, een stadswoud in de Chinese provincie Guangxi, met 40.000 bomen en een miljoen planten. Er zullen 30.000 mensen kunnen wonen.

Start bouw in 2019

Palazzo Verde is een project van Triple Living. “Het ontwerp is klaar, de vergunningsaanvraag is ingediend. De bedoeling is om nog voor de zomer van 2019, te beginnen bouwen”, stelt Kristof Schellekens, woordvoerder van Triple Living.

Stefano Boeri wil de luchtkwaliteit in steden verbeteren met slimme architectuur. “Je kan het woningtekort en de klimaatverandering perfect samen aanpakken, door te verdichten en tegelijk je gebouwen zo groen mogelijk te maken. En dat mag je letterlijk interpreteren: precies daarom integreren we bomen en planten in de gebouwen, en voorzien we de stad zo van extra zuurstof”, stelt hij.

In het voorjaar van 2022 zouden de eerste bewoners hun intrek in Palazzo Verde kunnen nemen.

banner-2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials