Vastgoedmakelaar Oreon Properties, ijzersterk in advies

Facility

Bedrijven die hun bedrijfsvastgoed wensen te verkopen of die kantoren of magazijnen willen huren of kopen, kunnen bij Oreon Properties aankloppen voor professioneel advies op maat en begeleiding bij hun vastgoedtransacties. Vastgoedmakelaar Oreon Properties is actief in heel Vlaanderen vanuit kantoren in Antwerpen en Herentals.

“Onze missie als vastgoedmakelaar en adviseur is om op een proactieve manier rendabele vastgoedstrategieën op te zetten, met respect voor de gemeenschap,” vertelt Philippe Geudens, Partner bij Oreon. Met ons team focussen we ons op de kantorenmarkt, op industrieel- en logistiek vastgoed. Dat is een branche waar we met ons team doorheen de jaren een diepgaande kennis hebben opgebouwd.”

Specialisten in bedrijfsvastgoed

Is het raadzaam om bedrijfsvastgoed te kopen of te huren? Is het het moment om je bedrijfsvastgoed te verkopen of hou je het beter nog even in portefeuille en verhuur je het ondertussen? Wat is het rendabelst? En wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende scenario’s?

Philippe: “Dit zijn typische vragen waar ons team van vastgoedmakelaars elke dag mee bezig is. Inzicht bieden’, dat is onze sterkte, daarbij rekening houdend met de realiteit waar het bedrijf voor staat en de macro-economische parameters en tendensen. We werken met een persoonlijke aanpak: zowel onze klanten die willen verkopen of kopen ondersteunen we van a tot z in de vastgoedtransacties. Hier gaan we voor een optimaal resultaat, want ook na het sluiten van de deal kunnen onze klanten op ons blijven rekenen. Ze mogen ons steeds contacteren als ze met vastgoedvragen zitten. Zelfs als dit vragen zijn over vastgoed waar we niet rechtstreeks bij betrokken waren.”

Terreinoptimalisatie

Terreinoptimalisatie is het tweede domein waar het team van Oreon Properties in gespecialiseerd is. Ze staan eigenaars van bedrijfsgronden of -terreinen bij in de complexe vraagstukken rond (her)ontwikkelingsmogelijkheden. Wat kan er op het terrein gerealiseerd worden als de eigenaar zelf (verder) wil ontwikkelen? Wat zijn de mogelijkheden met de bestaande bedrijfsterreinen en -gebouwen? Kan er bijgebouwd worden en wat kan, rekening houdend met vergunningsvereisten? Is een opsplitsing mogelijk als de gebouwen te groot zijn voor de huidige bedrijfsactiviteiten? Kan er dan bijvoorbeeld deels verkocht en deels verhuurd worden en is daar een markt voor?

Philippe: “Wij vertrekken altijd van hoe we meerwaarde voor onze klant kunnen creëren en dit met respect voor de doelstellingen van onze klanten op lange termijn. Op korte termijn stellen we een ervaren team van experts samen. Dat zijn bijvoorbeeld fiscalisten, architecten, advocaten, … die onze klanten end-to-end bijstaan in de gekozen weg. En natuurlijk beschikken wij over de nodige ervaring en contacten om, indien gewenst, het uiteindelijke project commercieel in de markt te zetten.”

Het team van vastgoedmakelaar Oreon Properties

Philippe richtte Oreon Properties op in 2013 en vandaag bestaat het bedrijf uit zes collega’s. Philippe: “Ons team is in de voorbije jaren gestaag gegroeid, en elke keer hebben we niet alleen een toffe collega, maar ook nieuwe kennis en expertise gerekruteerd zodat Oreon verder kan groeien.

Het grote voordeel van een compact team voor onze klanten is dat we zeer persoonlijk kunnen werken. In onze organisatie is er dan weer veel ruimte om initiatieven te nemen. Collega’s die willen groeien in een bepaald aspect van onze business, krijgen de kans om zelf te ondernemen, mits een rendabele businesscase. Dat intrapreneurship vind ik erg belangrijk en dat is volgens mij een heel krachtige motivator die kleinere en flexibele teams hebben. Een ander aspect waar ik veel waarde aan hecht zijn opleidingen, nieuwe kennis en vaardigheden opdoen en jezelf verder blijven ontwikkelen. De vastgoedsector verandert zeer snel. Onze klanten verwachten dat we hen helpen hun bedrijfsvastgoed op elk moment strategisch in te zetten. Logisch dat we de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van bedrijfsvastgoed kennen en met hen delen.”

Eens praten met onze vastgoedmakelaars? De koffie staat klaar, in Antwerpen en in Herentals.

Neem contact op met Philippe Geudens via het nummer +32 (0)470 32 48 50 of via dit contactformulier.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials