OCB

Keuringen en controles

Keuringen en controles

OCB is een controleorganisme voor al uw huishoudelijke en industriële keuringen. Naast de indienststellingen van installaties en machines, kan u ook rekenen op OCB voor de periodieke keuring van bijvoorbeeld de elektrische installatie of uw lift. Het bedrijf bestaat sinds 1962, is gevestigd in Kontich en is actief in heel België.

Diensten

 • Elektriciteit

 • Hefwerktuigen

 • Milieumanagement

 • Veiligheidsopleidingen

 • Veiligheidscoördinatie

 • Energieaudit

OCB voert de keuringen en veiligheidsopdrachten correct, volledig en veilig uit. Onze medewerkers werken volgens vastgelegde procedures, instructies en checklisten die deel uitmaken van een kwaliteitshandboek. OCB werkt klantgericht en draagt service hoog in het vaandel.

Keuring elektriciteit

Om te voldoen aan de veiligheidsvereisten moet u van de overheid regelmatig de keuring elektriciteit laten uitvoeren. Het levert u veiligheid én gebruikszekerheid op.

Keuring hefwerktuigen

Het is wettelijk verplicht om uw hef- en hijsmiddelen te laten keuren, zowel bij de indienststelling van deze toestellen als ter periodieke inspectie.

Keuring milieu: tanken, drukvaten, gasflessen, asbestinventarisatie

OCB keurt tanken, drukvaten en gasflessen enerzijds en voert asbestinventarisaties uit anderzijds. Zo ondersteunen onze keurders een positief milieumanagementsysteem.

Veiligheidsopleidingen

Als 'member of OCB' is Training Center het OCB opleidingscenter voor veiligheidsopleidingen. Onze experts zijn niet enkel lesgevers, ze hebben ook feeling met de praktijk door wettelijke keuringen uit te voeren.

Veiligheidscoördinator

OCB doet de veiligheidscoördinatie op particuliere en grote bouwwerven. Wanneer er zich meer dan één aannemer bezighoudt met de werken, dan moet de bouwheer een veiligheidscoördinator aanstellen.

Energieaudit: EPC en EPB

OCB focust zich ook op energieaudits. Dit zijn:

EPC audit bij verkoop of verhuur: bij de verkoop of verhuur van een woning moet de verkoper of verhuurder beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC). Het EPC voor publieke gebouwen is in sommige gevallen verplicht.

EPB audit : bij een verbouwing of renovatie van een woning zal de eigenaar een EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat)-verslaggever moeten aanstellen. Deze energiedeskundige ziet erop toe dat de nodige K- en E-peilen gehaald worden.

Missie en visie

OCB wil de meest toegankelijke keuringsorganisatie in de markt te zijn. ‘Vooruitstrevend’, ‘kwalitatief’, en ‘servicegericht’ zijn de belangrijkste kernwaarden. We leggen ons niet alleen toe op de technische uitvoering van opdrachten, maar willen een absolute meerwaarde zijn voor onze klanten vanuit het advies, de expertise en de totaaloplossing die we bieden.

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • OCB
 • Koningin Astridlaan 60
  2550 Kontich
 • 0800/13 890

Uitgelicht

Bekijk de socials