Thuiswerk en ergonomische kantoormeubelen: een en-enverhaal

Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, worden werknemers aangeraden zo veel mogelijk van thuis uit te werken. Om productiviteit en comfort te garanderen, is het belangrijk om medewerkers bij thuiswerk van ergonomische kantoormeubelen te voorzien.

Je herkent het misschien: de wekker gaat, je kruipt uit bed en vlijt je in pyjama in de zetel neer met de laptop op de schoot. Voor je medewerkers die van thuis uit werken, is het heel verleidelijk zo de werkdag te starten - en zelfs helemaal door te brengen als er geen videocalls op de planning staan.

Slechte houding leidt tot klachten

Het mag dan wel comfortabel lijken, toch is het niet zo’n goed idee voor nek, rug en de rest van het lichaam. Wie pijnvrij wil blijven en klachten wil voorkomen, werkt toch maar beter aan een bureau met een goede stoel. Pyjama’s zijn wél gewoon toegelaten in het thuiskantoor!

Ergonomische kantoormeubelen zijn onmisbaar voor thuiswerk

Een goede zithouding zorgt ervoor dat je medewerker ontspannen werkt, zonder daar onnodig spieren voor aan te spannen. Om bij het zitten altijd een goede houding aan te houden, zijn verstelbare bureaustoelen en -bladen cruciale elementen. Daarnaast is het een goed idee ook een laptophouder, een afzonderlijk toetsenbord en muis aan te schaffen.

En waarom je als werkgever ook maar beter aandacht besteedt aan de thuiswerkplek van je medewerkers? Om 2 redenen:

  1. Betere gezondheid: werknemers die last krijgen van schouders, nek en rug zijn vaker afwezig.
  2. Meer productiviteit: omdat werknemers minder last hebben van klachten door een verkeerde zithouding ligt de productiviteit een stuk hoger.

Duurzame investering

Ergonomische kantoormeubelen zijn misschien een tikje duurder, maar doordat ze erg duurzaam zijn, is het een goede investering. Daarnaast investeer je niet alleen in meubelen van hoge kwaliteit, maar ook in de gezondheid van je personeel. Dat vertaalt zich dan weer in minder ziektedagen. Op termijn betaalt deze investering zichzelf dus meer dan zeker terug - of hoe ze het meer dan waard is!

Richt je thuiswerkkantoor in met ergonomische meubelen van het Meubelhuis

Duurzame, ergonomische kantoormeubelen voor thuiswerkers die er ook nog eens goed uitzien? Die vind je bij het Meubelhuis! In deze online shop van Homepost heb je keuze uit een breed en betaalbaar aanbod. Je vindt er naast afzonderlijke meubels ook sets om een thuiswerkplek in te richten.

Nog vragen over welke kantoormeubelen je het best kiest? Of op zoek naar meer tips rond ergonomie? Stel ze aan de experts via het onderstaande formulier!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Homepost

Meer weten?

homepost logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Homepost

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials