LINDNER_Leaderboard.gif

Uit het abc van Training Center: de C van Cerga-opleidingen

Cerga is een kwaliteitslabel voor installateurs van aardgas. Een gasinstallateur die over een Cerga-label beschikt, wordt in het vak aanzien als een deskundige met kwaliteitsvol en veilig vakmanschap. Om Cerga-installateur te worden van aardgasinstallaties kan je bij Training Center de basisopleiding Cerga volgen.

Wat is Cerga?

Met het Cerga-label toon je aan dat je veilig, deskundig en met actuele kennis van zaken gasinstallaties uitvoert. Zo’n label ontvang je natuurlijk niet zomaar. Je dient hiervoor de nodige opleidingen te volgen en moet ook in de praktijk bewezen hebben dat de door jou geplaatste installaties volgens de opgelegde normen en reglementeringen gebeurden. Dit laatste wordt bewezen doordat er jaarlijks enkele installaties die je geplaatst hebt, worden onderzocht door een onafhankelijk controle organisme als OCB.

De voordelen van een Cerga-opleiding

Wanneer je beschikt over een Cerga-label, onderscheid je jezelf van de concurrent. Je kan immers aantonen dat je technisch en kwalitatief een specialist bent in het installeren van aardgasinstallaties. Ook ben je dankzij dit label steeds helemaal mee met de nieuwste reglementering en normen. Je blijft permanent op de hoogte en kan zo je werk optimaal blijven uitvoeren.

Hoe bekom je een Cerga-label?

Wil je als technisch verantwoordelijke gecertifieerd Cerga-installateur van aardgasinstallaties worden? Dan kan je bij Training Center de basisopleiding Cerga volgen. Deze kwalitatieve opleiding omvat 52 lesuren. Medewerkers en gasmonteurs, die gasleidingen en gastoestellen aanleggen, moeten de Cerga opleiding Gasmonteur volgen. Pas nadat je beide opleidingen met succes hebt afgerond, kan je een Cerga-label aanvragen bij Cerga.

Basisopleiding Cerga

De basisopleiding Cerga moet gevolgd worden door de technisch verantwoordelijke van een gasinstallatiebedrijf. Deze opleiding duurt 48 u (6 dagen) en wordt afgesloten met een evaluatie van 4 u (halve dag). Je kan pas slagen voor de basisopleiding Cerga wanneer je een score van 12/20 haalt. Vanaf deze score ontvang je van Training Center een certificaat waarmee je het Cerga-label kan aanvragen.

Deze basisopleiding omvat:
a. Inleiding betreffende aardgas
b. Binnenleiding voor lage druk
c. Verbranding van aardgas
d. Indeling van verbruikstoestellen
e. Open en gesloten gastoestellen
f. Essentiële veiligheidseisen voor bestaande huishoudelijke aardgasinstallaties

Monteursopleiding Cerga

De monteursopleiding duurt 15u en wordt afgesloten met een evaluatie van 1u. Als je deze Cerga-opleiding niet wenst te volgen, kan je éénmalig deelnemen aan een vrijstellingsproef. Deze proef kan je ook bij Training Center afleggen. Data zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Inhoud van de opleiding:
a. Werken met aardgas
b. Gasleidingen: materialen en verbindingswijzen
c. Plaatsing van aardgasleidingen
d. Gastoestellen
e. Gastoestellen type A en B: toevoer van verbrandingslucht en afvoer van rookgassen
f. Afvoer van condenswater

Al onze Cerga opleidingen gaan door in het hoofdkantoor van Training Center: Koningin Astridlaan 60 – 2550 Kontich.

Heb je interesse in een deelname of wil je een medewerker inschrijven? Laat dan in onderstaand formulier je gegevens achter!

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Training Center

Meer weten?

Logo OCB Training Center

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Training Center

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials