banner-horitzontal.jpg

Fintech-bedrijven onder één dak in Brussel

Finance

FIRe is een initiatief van Fintech Belgium en moet een groeivehikel zijn voor Belgische en internationale bedrijven binnen de FinTech, InsurTech en RegTech wereld.

FinTech Belgium

Monizze, Payconiq, Isabel Group, ItsMe, Tricount, … Heel wat Belgen gebruiken deze Belgische apps dagelijks op hun smartphone. Dat ze Belgisch zijn, weet men vaak niet. De Belgische FinTech, maar ook InsurTech en RegTech wereld (allen onder de noemer FinTech Belgium) slaan daarom de handen in elkaar om een heuse powerhouse uit te bouwen in hartje Brussel; FIRe genaamd. FIRe verwelkomt ook de European Digital Finance Association (EDFA) in de kantoren. Een cruciale stap om Europese samenwerking op kruissnelheid te brengen.

Waarvoor staat het FIRe project?

“FIRe is de afkorting voor Finance, Insurance, Regulation, etcetera”, legt Fintech Belgium voorzitter Jean-Louis Van Houwe uit. “De etcetera is trouwens doelbewust gekozen. We willen ervoor zorgen dat bedrijven en vooral mensen aan kruisbestuiving kunnen doen, ideeën kunnen uitwisselen, innoveren, samen kunnen werken en groeien”, vertelt Van Houwe, chairman Fintech Belgium.

Het juweeltje Brussel

Brussel is een innovatiestad op vlak van fintech. Door de samensmelting van Bancontact & Mister Cash is de Belg al heel snel met de kaart beginnen te betalen, wat een extra aantrekkingskracht voor Euroclear, Mastercard en bijvoorbeeld SWIFT om zich in Brussel te komen vestigen. “De apps van bepaalde Belgische banken staan zelfs in de top 4 van meest complete banking apps in Europa en met de ligging van alle Europese Instellingen en performante digitale infrastructuur is Brussel een aantrekkelijke plek om te innoveren.”

Coworking als logische keuze

Silversquare werd door FIRe na een uitgebreide competitie aangeduid als hoofdkwartier in Brussel. “Uiteraard is de ligging van Silversquare Central fantastisch. De Europese instellingen, FEBELFIN, FSMA, … ze liggen allemaal op wandelafstand. Voeg daar het openbaar vervoer en directe lijn naar Brussels Airport aan toe en je bent natuurlijk snel overtuigd”, zegt Silversquare co-founder Alexandre Ponchon. Maar dat is niet alles: “We zijn zelf ondernemers en weten perfect wat de noden en valkuilen zijn voor ondernemers. Daarom moet de beleving, service maar ook het design top zijn. We willen unieke, inspirerende plekken creëren”, besluit Alexandre Ponchon.

Meer artikels in de rubriek Finance

baner-square.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials