© Athora Belgium, Eric Viet

Bye bye Generali Belgium, welcome Athora Belgium

Verzekeringen

Athora Holding Ltd met hoofdzetel in Bermuda nam in april 2018 Generali Belgium over voor 540 miljoen euro. Nu de overname helemaal rond is, zal tegen eind juni 2019 de naam Generali Belgium veranderen in Athora Belgium.

Over Athora Holding Ltd

Dankzij haar dochterondernemingen is Athora Holding Ltd specialist in oplossingen op de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athene Lebensversicherung AG in Wiesbaden (Duitsland), Aegon Ireland plc in Dublin (Ierland) en Athora Life Re Ltd in Bermuda.

Eerste overname van een schadeverzekeraar

De overname van Generali België, dochteronderneming van de internationale verzekeringsgroep Assicurazioni Generali S.p.A. gebaseerd in Triëste (Italië), is Athora’s eerste overname van een schadeverzekeringsbedrijf. Wel bouwt Athora op deze manier voort op een sterk schadeverzekering trackrecord van haar strategische partner, Apollo Global Management LLC dat noteert op de NYSE. Apollo investeerde eerder in schadeverzekeraars Tranquilidade (Portugal), Amissima (Italië) en Catalina Holdings (Verenigde Staten en Europa).

Generali is al sinds 1901 actief in ons land

Met de overname van Generali Belgium verkrijgt Athora een platform voor consolidatie in België, waarbij het zich toespitst op de ontwikkeling van de levensverzekeringen voor consumenten en schadeverzekeringen voor bedrijven, en de aggregatie van de traditionele levensverzekeringsportefeuilles. Generali Belgium heeft ongeveer 530.000 klanten Het totale premie-incasso bedroeg ca 640 miljoen euro in 2017. Athora wil het overgenomen bedrijf verder laten groeien onder de nieuwe benaming Athora Belgium.

Athora mikt de komende jaren op groei in de Benelux

De verzekeraar heeft sterke ambities voor de bestaande businesslijnen van Generali Belgium dat een Belgische entiteit blijft. “We plannen de komende jaren ook aanzienlijke kapitaalmiddelen in te zetten in de Benelux en actief groeimogelijkheden te zoeken in de regio”, zegt de verantwoordelijke voor Athora Benelux, Eric Viet, in een persbericht.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven