De Slaapboetiek bedden

Een slaapprobleem is voor velen géén ver-van-hun-bed-show

Volgens een recente studie van gezondheid.be vindt 90% van de Belgen goed slapen belangrijk. Een goede nachtrust laadt je batterijen op en heeft een positieve invloed op je leven vinden ze. Helaas blijkt uit diezelfde studie dat wel wat Belgen met een slaapprobleem worstelen. Laat je adviseren door echte slaapprofessionals voor de slaap van je dromen.

Een slaapprobleem: 1 op 4 Belgen heeft er last van

23% van de Belgen slaapt slecht. Ze slapen te weinig, vallen moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Wie zijn dan vooral die slechte slapers? Vrouwen hebben meer last van slaapproblemen dan mannen. Vrijgezellen slapen beter dan gescheiden mensen en weduwnaars/weduwes. Vanaf 55 jaar daalt de natuurlijke afscheiding van het slaaphormoon melatonine. De allerslechtste slapers vinden we dan ook in deze leeftijdsgroep.

Het onderzoek wijst ook uit dat de meeste mensen niet aan de nodige hoeveelheid slaap komen. Bijna de helft van de Belgen denkt 8 uur slaap nodig te hebben. Maar anno 2008 geeft de Belg aan een volledig uur minder te slapen per nacht. 80% van de Belgen slaapt 6 tot 8 uur per nacht.

Slecht slapen is natuurlijk niet fijn en laat ook overdag zijn sporen na. 20% van de Belgen geeft aan dat slechter slapen zich overdag fysiek en mentaal laat voelen. Opvallend is dat 30% zich minstens 3 keer per week gedurende een half jaar overdag slaperig voelt.

Hoe gaan de Belgen om met hun slaapprobleem?

Meer dan de helft van de mensen met een slaapprobleem doet er helemaal niets aan. Ze leren ermee leven of hebben maar af en toe last. Als ze er wél mee aan de slag gaan, kiest een kwart voor klassieke slaapmedicatie. Maar 6 op de 10 Belgen denkt dat slaapmedicatie verslavend is en de helft vindt het een gewoonte. Ook denkt meer dan de helft dat de werking vermindert na een aantal weken. Je toevlucht nemen tot slaapmedicatie is niet altijd de beste optie.

Tip van een slaapprofessional

Een goede nachtrust begint met een goed bed met de gepaste lattenbodem en uiteraard de ideale matras. Om hierin de juiste keuze te maken, laat je je best adviseren door de vakmensen van De Slaapboetiek. Zij vinden het ideale slaapcomfort en dat binnen elk budget. Meer dan 60% van hun nieuwe klanten stapt hun zaak binnen na een aanbeveling van een andere klant! Test je droomslaapkamer uit in het sfeergedeelte van de winkel en laat je informeren over lattenbodems, matrassen, boxsprings en nog veel meer in het technische gedeelte.

Slaap jij ook graag als een roos? Breng een bezoekje aan de winkel of stel je vragen aan de slaapexperten via onderstaand formulier.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en De Slaapboetiek
De Slaapboetiek

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • De Slaapboetiek
Bekijk de socials