Leaderboard KMOinsider.jpg

Attentia helpt bedrijven meer te bewegen

Gezond op het werk

We bewegen te weinig en zijn vaker ziek dan zo’n tien jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van Attentia. Het HR-bedrijf lanceert samen met SportMed het Vital Company programma om medewerkers bewuster te maken van het belang van een gezonde levensstijl.

Het ziekteverzuim stijgt snel

Zowel het kort (minder dan 1 maand) als het lang (langer dan 1 maand) ziekteverzuim is op 10 jaar tijd met 33% gestegen. Gemiddeld is nu 8% van de medewerkers een tijdje afwezig van het werk. Opvallend is dat het aantal langdurig zieken met meer dan de helft gestegen is ten opzichte van tien jaar geleden.

De cijfers leren ook dat 66% van de beeldschermwerkers het voorbije jaar fysieke klachten heeft gehad. Meer nog: 74 procent van alle deelnemende medewerkers heeft minstens één keer per week visuele klachten na een werkdag. Naast fysieke klachten, merkt iets meer dan helft van de medewerkers dat hun concentratievermogen vermindert.

Vital Company werkt met gezondheidsmodules

Het Vital Company programm van Attentia is opgebouwd in drie delen: Be Active, Be Flex en Be Fit. Elke module focust op een specifiek thema: bewegen, lichaamshouding, uithoudingsvermogen, preventie van cardiovasculaire aandoeningen, enz.

Wetenschappelijk onderbouwd

Nathalie Constant van Attentia: “Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde test- en trainingsmethodes van SportMed. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat het bevorderen van de fysieke activiteit van medewerkers een positieve impact heeft op verzuim en productiviteit.”

Welzijnsbeleid bij Baloise

“Bij Baloise zijn we absoluut overtuigd van het belang van vitaliteit en het aanzetten tot meer beweging”, vertelt Jürgen Platel, preventieadviseur bij verzekeraar Baloise. “Sinds 2014 zetten wij met ons welzijnsbeleid daar meer en meer op in. Bijvoorbeeld door het aanbieden van fit check-ups, sportevents, yoga, gezondheidsambassadeurs en een fitnesszaal.”

“Door in te zetten op een gezondere levens- en werkhouding zien we een positieve invloed op energie, vitaliteit, absenteïsme, kortom het welzijn van medewerkers. Medewerkers voelen zich beter. Fitte medewerkers kunnen zich ook beter concentreren, zijn productiever en kennen een lager stressniveau”, vult Nathalie Constant aan. “En last but not least … naast een betere well-being bij de medewerkers heeft dit ook een positieve invloed op de employer branding. Een gezonde werkomgeving is namelijk steeds vaker een troef in de war for talent.”

Lees ook:

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven