Leaderboard KMOinsider.jpg
Workshops ergonomisch werken bij Ergo-Advice

De werkdag door met een goede lichaamshouding: workshops en advies over ergonomie in je bedrijf

Partner

Onderuitgezakt in de bureaustoel, over het toetsenbord gebogen … Zitten jij en je werknemers ook de hele werkdag? Gezondheidsexperts noemen zitten wel eens het nieuwe roken. Tijd om ermee te stoppen?

Zitten is het nieuwe roken

De hele dag zitten, leidt tot allerlei klachten aan rug, nek en schouders, maar ook tot een lager energiepeil en verminderde concentratie. Regelmatig eens rechtstaan of rondwandelen, doet alvast wonderen voor je lichaam én je geest. Daarnaast kan je met aangepast kantoormeubilair, een goede houding en een slimme, ergonomische inrichting van je kantoren je werkdag heel wat aangenamer maken. Waar te beginnen? De ergonomen en kinesitherapeuten van Ergo-Advice helpen je op weg naar een gezonde en efficiënte werkplek. Dat doen ze met ergonomische kantoormeubelen en -accessoires, dynamische werkplekken en in de hoogte verstelbare bureaus, maar ook met workshops en advies.

Advies op maat van je werknemers en je bedrijf

Wil je leren hoe jij en je werknemers ergonomisch kunnen zitten en werken, of heb je al acties ondernomen en wil je punten voor verbetering in kaart brengen? Schakel dan de adviseurs van Ergo-Advice in. Je kan terecht in hun showroom in Lokeren, of je nodigt ze uit op je bedrijf. Op basis van een grondige analyse van de situatie in je bedrijf werken ze een concreet plan uit op maat van je onderneming en je personeel.

Ergonomische interieurarchitectuur

De specialisten van Ergo-Advice helpen je bij de inrichting van een nieuw kantoor of de herinrichting van je huidige kantoor. Ze vertellen je hoe je het kantoor kan inrichten om zo aangenaam en ergonomisch mogelijk te werken. En dat voor elke werkplek van elke werknemer, want elke mens en elke functie is anders. Ze besteden de nodige aandacht aan factoren als de plaatsing van de bureaus in de ruimte, het aantal medewerkers, geluidsaspecten en ergonomische hulpmiddelen. Het resultaat is een gezonde werkomgeving die de productiviteit en efficiëntie van je personeel stimuleert. Van ontwerp en opvolging tot uiteindelijke oplevering van je nieuw ingerichte kantoor blijft Ergo-Advice je partner en aanspreekpunt.

Workshops

Naast deze adviessessies organiseert Ergo-Advice ook interactieve workshops over ergonomisch werken. Zo is er de workshop ergonomie, waarin alle aspecten van gezond zitten aan bod komen. Na een theoretisch deel over de wervelkolom en mogelijke klachten bij zittend werk, volgt een praktisch gedeelte waarin de ergonomen stilstaan bij de werksituatie van elke individuele deelnemer, om zo tot een ideale ergonomische werkplaats te komen. Je krijgt praktische tips over je hoe het best je werkplek organiseert, leert een bureaustoel correct instellen en ergonomisch werken aan een computer, kunt klachten op tijd opsporen en ingrijpen en nog veel meer. De workshops vinden plaats bij Ergo-Advice, maar kunnen ook op je bedrijf georganiseerd worden.

Een ergonomische werkplaats met fittere en productievere werknemers? Het kan met de oplossingen en het advies van Ergo-Advice. Bekijk het aanbod op hun website of stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven