Leaderboard KMOinsider.jpg
Ergonomische stoelen en tafels voor industrie

Ergonomische stoelen en werktafels voor de industriële sector

Partner

Rugpijn is een van de grootste oorzaken van ziekteverzuim. In veel gevallen is de schuldige te veel in een ongezonde houding zitten. Zulke klachten vermijd je met ergonomische stoelen en tafels. Maar ook in een industriële context zitten werknemers vaak. Daar worden bijzonder hoge eisen gesteld aan meubilair: tafels, stoelen en werkposten moeten stevig zijn. Tegelijk blijft ook ergonomie van belang voor het welzijn en de productiviteit van je werknemers. Vallen die eisen te combineren?

Divers gamma ergonomische stoelen

Elke mens en elke werkplaats verschilt en verdient dus ook een unieke aanpak. Als specialist in ergonomische meubelen heeft Ergo-Advice een zeer uiteenlopend gamma zitoplossingen met een antwoord op elke nood. De ergonomische werkstoelen zijn tot in de details af te stellen op je lichaam en volgen al je bewegingen, voor een comfortabele werkhouding en de nodige ondersteuning. Wanneer je zittend en staand werk combineert, is een zit-stastoel met een zadelzit of een stahulp een meerwaarde.  In sommige productieomgevingen, bijvoorbeeld voor micro-elektronica, is statische elektriciteit uit den boze. ESD-stoelen zijn zo gemaakt dat er geen statische elektriciteit ontstaat door wrijving tussen je kleding en de stoel. Ook dit soort stoelen bestaat in een ergonomische versie, net als zit-stastoelen en voetsteunen. De ESD-stoelen bij Ergo-Advice voldoen aan de Europese normen voor ESD-werkplekken. RVS, tot slot, is extreem duurzaam en bestand tegen veelvuldig reinigen met chemische stoffen en water. Een RVS-stoel is ideaal voor bijvoorbeeld de voedingsindustrie.

Cleanroom-oplossingen

Naast bijzonder robuuste stoelen, heeft Ergo-Advice ook een breed gamma ergonomische zitoplossingen die geschikt zijn voor cleanrooms. Deze stoelen zijn bekleed met de stof Stamskin. Op die manier voorkom je de besmetting van producten en processen in sectoren als de micro-elektronica, farmaceutica, ruimtevaart, voedingsmiddelenindustrie, medische techniek of de gezondheidssector.

Ergonomische zit-statafels

De hoogte van een werkblad is van het grootste belang om ergonomisch te kunnen werken. Wanneer een tafel te hoog is, zal je je schouders optrekken, met spierspanning en schouder- en nekpijn als gevolg. Wanneer de tafel te laag is, werk je met een bolle rug, met nek- en rugpijn als gevolg. De oplossing is een tafel of werkpost die je in de hoogte kunt verstellen. Ergo-Advice heeft die producten in huis, net als verstelbare werktafels waaraan je kunt zitten en staan. Speciaal voor industriële omgeving zijn deze tafels erg robuust gemaakt, met een draagkracht tot 1000 kg. Omdat elke werkplek verschillend is, bestaan de werktafels in verschillende afmetingen en kunnen ze op maat gemaakt worden.

Ergonomisch werkmeubilair is de investering meer dan waard. Het maakt je werknemers productiever en zorgt voor minder ziekteverzuim door lichamelijke klachten. Ergo-Advice helpt je mee om van je bedrijf een werkplek te maken waar je werknemers met plezier en in alle comfort aan de slag gaan. Meer weten? Vul snel het formulier hieronder in!

Lees ook

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven