Furbo-Leaderboard_Updated.gif
Workshop Digitaal Detoxen

Fierce Ladies doen workshop digitaal detoxen met Digital Detox Academy

Christine Wittoeck van de Digital Detox Academy ondersteunt teams en bedrijven om op een productieve en aangename manier om te gaan met digitale communicatiemiddelen. Recent was ze te gast bij Fierce Ladies, een accelerator voor vrouwen met ambitie. We vroegen gastvrouw Elke Jeurissen van Fierce Ladies hoe de workshop verliep.

“De gulden middenweg vinden is continue uitdaging”

Fierce Ladies organiseert heel wat activiteiten”, vertelt oprichtster Elke Jeurissen, “een maandelijkse skills training om onze vaardigheden bij te spijkeren, ‘behind the scenes’ evenementen op bedrijven met interessante sprekers, growth workshops en sinds kort ook wekelijkse online member meet-ups tijdens de middagpauze. Onze skills trainingen die we de ‘Fierce Ladies Academy’ noemen, hebben als doel om het potentieel van onze leden te ontwikkelen. Thema’s zoals negotiatie, delegeren, netwerking… kwamen al aan bod en recent dus ook digitaal detoxen.”

Workshop digitaal detoxen

“De sessie over digitaal detoxen van Digital Detox Academy werd door een kleine 20 deelnemers gevolgd”, vertelt Elke Jeurissen. “De meeste van onze leden zijn kenniswerkers, die in hun professionele context vaak hun smartphone dienen te gebruiken. We worden allen uitgedaagd om onze smartphone te gebruiken als productiviteitstool en niet als iets dat ons afleidt. De gulden middenweg hierin vinden is een continue uitdaging. Daarnaast hebben de meeste van onze leden ook kinderen. We hadden het tijdens de sessie onder andere ook over regels voor smartphonegebruik bij kinderen en hoe dit het beste aanpakken. De workshop ging dus verder dan het puur professionele.”

“De key take-away was voor mij afspraken maken met jezelf”

Hoe verliep de workshop? “Christine is iemand die haar publiek meteen van bij het begin vastpakt”, stelt Elke Jeurissen. “Ze legt met heel wat voorbeelden uit wat het effect is van altijd online zijn op je hersenen, gemoedstoestand, hormonen… maar ook op je energieniveau en je focus op je job. Ze geeft eerst een kadering rond de werking van de hersenen. Van daaruit gaat ze vrij snel naar een concrete aanpak met heel wat oefeningen in duo: vb. hoe kun je meldingen op je smartphone aan en uit kunt zetten, je screentime beperken… de meeste mensen weten dat niet.”

“De key take-away was voor mij afspraken maken met jezelf: hoe vaak en hoe wil ik mijn smartphone gebruiken”, vertelt Elke Jeurissen. “Vervolgens doe je er goed aan deze afspraken te communiceren met mensen waar je veel mee samenwerkt. Afspraken rond wanneer ben ik bereikbaar en wanneer niet. Ook over je voorkeurkanaal communiceer je best, voorbeeld e-mail of Whatsapp. Het komt erop aan duidelijk zijn. Als je tegen mensen zegt dat je 1x per dag reageert op berichten en je zet het zo in je automatische antwoord, dan is dat duidelijk.”

Waarom Digital Detox Academy?

Christine geeft met heel veel energie les en krijgt haar publiek mee in het verhaal. Ook de interactiviteit is een positief punt. De sessie heeft ook wel degelijk zijn impact gehad op mijn smartphone-gebruik: de instellingen die we toen op de telefoon gezet hebben, staan er nog altijd op. Het blijft wel een continue uitdaging voor iedereen, maar alleen al het bewust zijn ervan, heeft al heel veel impact. Dan kun je aanpassen”, besluit Elke Jeurissen.

Meer lezen:

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Digital Detox Academy

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Digital Detox Academy

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials