Leaderboard KMOinsider.jpg

Wat je als werkgever kan doen voor een beter werkcomfort

Partner

Ruim 80% van de bevolking krijgt te maken met rug- en nekklachten. Door langdurig stil te zitten en een foutieve houding aan te nemen, vormt dit ook op de werkvloer een groeiend probleem. Wat kan je als werkgever doen aan het werkcomfort van uw medewerkers?

Een ergonomisch verantwoorde werkplek: een méér dan zinvolle investering

Rugpijn is één van de meest voorkomende oorzaken van ziekteverzuim. Meestal duurt afwezigheid erg lang, en dat kost je als werkgever veel geld.

Je werkplek inrichten met oog voor ergonomie  is dus een méér dan zinvolle investering. Niet alleen voorkomt het gezondheidsklachten, ook verhoogt het productiviteit, geluk en zijn medewerkers langer inzetbaar.

Denk bv. aan ergonomische stoelen en kussens, in hoogte verstelbare bureaus, aangepaste toetsenborden, pols- en armsteunen, enz.

In dit filmpje ontdek je enkele praktische tips waarmee je zo aan de slag kan.

Hoe sensibiliseer ik mijn medewerkers?

Als werkgever is het zinvol je medewerkers te sensibiliseren over een goede werkhouding. Dit kan je bv. doen door advies of workshops te geven, en bovenal door de juiste toestellen te voorzien.

Medisch onderbouwd advies

Omdat elk bedrijf anders is, is goed ergonomisch advies (www.ergo-advice.be) aangewezen. Hierbij raden we aan te kiezen voor een partner met een medische onderbouw (www.ergo-advice.be). Laat je niet zomaar adviseren, maar kies voor de beste oplossing op maat voor uw zaak.

Lees ook:

Meer weten?

Contactinformatie

Ook interessant

Interessante bedrijven