Leaderboard KMOinsider.jpg
Opleiding preventie-adviseur

Opleiding preventie-adviseur: veel meer dan de letter van de wet een opleiding die ook écht levens redt!

Sponsored

Met een praktijkgerichte en veelzijdige aanpak biedt Furbo opleidingen tot preventie-adviseur met een maximale meerwaarde: cursisten die aarzelend en ‘omdat het moet’ starten, dragen zes dagen later een veilige en verstrekkende visie uit én nemen die ook ter harte.

De wet is duidelijk: bedrijven met meer dan twintig werknemers moeten volgens de wet  een gecertificeerd ‘niveau 3-persoon’ in de rangen tellen. Furbo richt zich vooral tot de leidinggevenden binnen het bedrijf en biedt hen praktijkgericht maatwerk: door de verantwoordelijken op elk niveau te informeren en te instrueren, kennen zij ook echt hun verantwoordelijkheden en zijn ze bekwaam en gemotiveerd om die in de praktijk te realiseren.

In onze opleidingen profileren we ons niet als mensen van het woord, maar hebben we de nodige ervaringsdeskundigen én hun expertise aan boord: al onze medewerkers houden in hun professionele praktijk de vinger aan de pols en hun raad is altijd gebaseerd op daad.

De opleiding is erop gericht om bij leidinggevenden een ‘gezonde’ visie op veiligheid te creëren én is een sterke stimulans om die voor én met elkaar ook echt op de werkvloer te realiseren. Furbo wil een dynamische en duurzame duw in de rug geven van kmo’s in volle expansie, die vaak geconfronteerd worden met ‘groeipijnen’: leidinggevenden die het zo druk hebben dat ze zelfs voor hun corebusiness nauwelijks tijd vinden, hebben al helemaal geen oog voor veiligheid en welbevinden. Wij transformeren deze wettelijke verplichting tot een daadwerkelijke verlichting, waar iedereen binnen het bedrijf én het bedrijf zelf beter van worden. Door te focussen op praktisch nut en beleving, ontpoppen ‘onze’ preventie-adviseurs zich tot dynamische duizendpoten in hun professionele omgeving.

Welzijn is een betrouwbare barometer voor de gezondheid van een bedrijf, op menselijk en financieel vlak.

Door de veiligheid te garanderen en het welbevinden te stimuleren, ontstaat er binnen bedrijven een dynamiek waarbij ook ‘menselijk kapitaal’ hoog op de agenda staat. De praktijk leert dat het lonend is om in opleidingen én een gezonde werkomgeving met gelukkige werknemers te investeren: het is een aanpak die bewezen heeft op meerdere vlakken te renderen. Welzijn is een betrouwbare barometer voor de gezondheid van een bedrijf, op menselijk en financieel vlak.

Furbo garandeert een opleiding die geen dure ingreep is, maar ingrijpende duurzaamheid stimuleert: als een bedrijf doordrongen is van een gezonde, gemeenschappelijk gedragen visie en die ook kan uitstralen, zal het bestaande klanten beter en veiliger bedienen en nieuwe klanten overhalen.

Onze professionele preventie-opleidingen hebben hun nut al meermaals bewezen: ook op de werkvloer is voorkomen beter dan genezen!

Wil je meer informatie over de Furbo-opleidingen? Vul het formulier hieronder in.

Meer weten?

Contactinformatie

  • Furbo
    James Ensorlaan 47
    2630 Aartselaar
  • +32 (0)3 470 28 28

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • StepStone

  • Axis Group