Leaderboard KMOinsider.jpg

Winkels moeten meer oog hebben voor blinden

Opleiding

Winkelbedienden weten nog te weinig hoe ze blinden en slechtzienden kunnen helpen. Dat meldt blindenorganisatie Licht En Liefde. Apple reseller Switch organiseert alvast gerichte trainingen voor hun 153 winkelbedienden.

Blindenzorg Licht en Liefde

Blinden en slechtzienden kunnen vaak niet terugvallen op de nodige hulp in openbare plaatsen zoals winkels, musea en horecazaken. Blindenzorg Licht En Liefde zet zich als expert op verschillende manieren in voor blinden en slechtzienden in Vlaanderen en Brussel. Binnen dat kader geeft de vzw ook opleidingen.

Advies aan blinde of slechtziende

“In België wonen naar schatting 240.000 mensen met een visuele handicap. Dat is een bijzonder grote groep,” zegt Jan de Smedt, netwerkdirecteur van Licht En Liefde. “Winkeluitbaters hebben vaak wel de juiste intentie, maar botsen op problemen wanneer een blinde of slechtziende hen om hulp vraagt. Het gevolg daarvan is dat winkels hun dienstverlening opgeven. Daarom willen we zaakvoerders aanmoedigen om hun personeel trainingen te laten volgen”

Opleiding omgaan met visuele beperking

Apple Premium Reseller Switch is de eerste Belgische onderneming die via Licht En Liefde al zijn medewerkers verplicht een training te volgen die hen leert omgaan met blinden en slechtzienden. De IT-keten krijgt regelmatig mensen met een visuele beperking over de vloer omwille van de toegankelijkheid van Apple-producten voor mensen met een visuele beperking. Jim Meerbergen van Switch: “Onze medewerkers leren niet alleen hoe ze blinden en slechtzienden kunnen begeleiden in de winkel, maar ook welke functies hun producten bevatten die relevant zijn voor mensen met een visuele beperking. Zo kan een iPhone dicteren wat je als slechtziende aan het typen bent en je daarbij wijzen op fouten.”

Rectangle Furbo.jpg

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven