leaderboard Desk Solutions 980w120.png

The Beacon opent de deuren

IT

In het voormalige Tolhuis in Antwerpen is The Beacon de nieuwe pleisterplaats voor Internet of Things (IoT)-oplossingen. In deze innovatiehub komen techbedrijven, start-ups en onderzoekers samen om IoT-oplossingen te ontwikkelen voor industrie, logistiek en smart cities.

Oprichters van The Beacon zijn het Havenbedrijf Antwerpen, Universiteit Antwerpen, imec en Agoria en de stad Antwerpen. Het management ligt in handen van Co.Station. “The Beacon wordt geen klassieke kantoorhub maar een internationaal voorbeeld van innovatie met concrete toepassingen voor de stad van de toekomst. Antwerpen wil een internationale referentie worden op het vlak van IoT”, zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

Concrete projecten

Dankzij de samenwerking tussen de verschillende partners wordt de uitbouw van een IoT-ecosysteem concreet:

  • Universiteit Antwerpen en imec brengen meer dan 100 toponderzoekers naar het gebouw, met expertise in onder andere IoT, cloud computing, artificial intelligence en 5G.
  • Imec verankert  in The Beacon de werking van haar living en technology lab City of Things.
  • Door samenwerking met de Antwerpse haven wordt in The Beacon  een Harbour of Things uitgebouwd. Het Havenbedrijf stelt haar recent uitgebouwd LORA IOT netwerk, dat heel de haven dekt, open voor alle bedrijven en organisaties werkzaam vanuit The Beacon.
  • Agoria zal er het Innovatief Bedrijfsnetwerk ‘IoT Value Chain’ verankeren. Dit is een IoT bedrijvencluster voor smart cities en industrie 4.0, mede ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Al 15 geselecteerde bedrijven

Vijftien bedrijven werden door een professionele jury geselecteerd om hun intrek te nemen in The Beacon: Accelleran, AKKA Belgium, Aloxy, ATOS Belgium, Citymesh, Data Minded, Dockflow, Engie Fabricom, NxtPort, Orange, Rombit, Seafar, Synctrace, The Retail Factory en Verhaert.

Info: www.thebeacon.eu.

banner rec Desk Solutions V1.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven