anr-banner.gif

Website maken voor beginners

IT

Na al die jaren komt je droom uit: je maakt van je passie je (bij)beroep. Bloemschikken, knuffeldieren haken, kaarsen maken, het maakt niet uit waar jouw hart ligt. Nu je eindelijk de knoop hebt doorgehakt en besloten hebt dat het meer is dan een hobby, kan je een website maken om iedereen te laten kennismaken met jouw product. Je kan kiezen voor een website met wat informatie en leuke foto’s of je kan er ook meteen een webshop aanhangen om je producten te verkopen. Weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Wij geven je enkele tips.

Hoe maak ik een website?

Een website maken, dat klinkt best moeilijk. Moet je hiervoor niet kunnen programmeren of verstand hebben van hoe websites in elkaar zitten? Als beginnend ondernemer wil jij je vooral focussen op de ontwikkeling van je product. Gelukkig zijn er vrij eenvoudige programma’s waarmee je een mooie website kan maken, zoals WordPress. Dit noemen we een content management systeem. Je maakt een account en vervolgens creëer je een goede basiswebsite. Maar daar blijft het niet bij, want je wil uiteraard gevonden worden op het internet. Webhosting is hier dus zeker aan de orde. Dit houdt in dat de hostingpartij jouw site op het web plaatst zodat internetgebruikers ernaar kunnen surfen. De provider zorgt ervoor dat bezoekers naar jouw website worden geleid, dat je site beveiligd is en noem maar op. Je koopt dus een pakket aan bij een provider en zij zorgen voor de nodige service, afhankelijk van jouw noden en behoeften. Naarmate je bedrijf groeit, zullen ook je noden en wensen veranderen en is een aanpassing van het pakket mogelijk. Een upgrade dus.

WordPress uitgelegd

We zeiden het al: WordPress is een prima programma om een eerste website te maken. Je kiest zelf welke tekst en foto’s je erop plaatst, welke huisstijl en kleuren je gebruikt, etc. Als je zelf de copy verzorgt, houd dan wel in het achterhoofd dat die SEO-vriendelijk moet zijn. Je schrijft wervende teksten die de lezer moeten overtuigen van jouw product én je zorgt ervoor dat Google jouw website oppikt en zo hoog mogelijk in de zoekmachine plaatst. Of dat is toch de bedoeling. Hoe beter jouw plek in de zoekmachineranking, hoe meer zichtbaarheid en hoe meer mensen naar jouw website zullen surfen. Als je dit programma gebruikt, kan je ook WordPress hosting integreren. In zo’n pakket zit de meest recente versie van WordPress, updates verlopen automatisch en ook je mailbox wordt gekoppeld aan dit systeem. Zo kan je er zeker van zijn dat de uitrol van je nieuwe website op wieltjes loopt.

anr-banner-400x300-v3.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials