anr-banner.gif

Exact zet uitdrukkelijk in op innovatie en duurzaamheid

Exact viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. CEO Paul Ramakers maakt van de gelegenheid gebruik om kort terug te blikken op het voorbije jaar. Maar vooral om de krachtlijnen voor de toekomst toe te lichten. Naast de blijvende focus op de kmo’s, gaat er veel aandacht uit naar innovatie en duurzaamheid. Exact blijft ook sterk inzetten op samenwerkingen met uiteenlopende stakeholders.

De voorbije vier decennia verwierf softwarebedrijf Exact een gevestigde reputatie met de ontwikkeling van business-cloudsoftware op maat van kmo’s. Die verbetert de efficiëntie door repetitieve processen in diverse bedrijfsdomeinen te automatiseren. CEO Paul Ramakers stelt voor de komende jaren concrete plannen rond innovatie en duurzaamheid voorop.

Innovatie en duurzaamheid staan centraal

Exact CEO Paul Ramakers

Paul Ramakers: Onze focus op productinnovatie, klanttevredenheid en een goede werkomgeving leverde goede resultaten op in 2023. Innovatie is het sleutelwoord, dat is minstens even belangrijk als groei. Innovatie en duurzaamheid vormen vandaag de voornaamste uitdagingen voor een softwarebedrijf, net zoals voor kmo’s. In die zin investeerden wij sterk in de kwaliteit van ons cloudplatform. Met succes, want meer en meer klanten gebruiken onze software voor hun boekhouding en de bijbehorende administratie. Het blijvend innoveren van ons aanbod staat de komende jaren centraal. Voor de accountants uit zich dat in de verdere optimalisering van onze cloudgebaseerde totaaloplossing. Voor de ondernemers en kmo’s streven wij onafgebroken naar het automatiseren van manuele en repetitieve taken. Zo maken we tijd vrij voor een doordachte bedrijfsvoering.

Slimme technologie opent perspectieven voor innovatie en duurzaamheid

In 2023 luidde ChatGPT de doorbraak van AI in bij het grote publiek. Exact investeert al geruime tijd in vergelijkbare technieken, maar het Large Language Model (LLM) van ChatGPT maakte indruk op ons. Momenteel onderzoeken we hoe we de extra mogelijkheden van LLM kunnen aanwenden om onze producten en onze dienstverlening aan de klanten te optimaliseren. Alweer een initiatief dat naadloos aansluit bij onze ambities rond innovatie.

De belangrijke succesfactoren van Exact

Ons uitgebreide ecosysteem van partners betekent ongetwijfeld een grote troef. De totaaloplossing van Exact is het resultaat van deze samenwerking in combinatie met de open architectuur van onze software. De partners kunnen hun producten en diensten perfect integreren in onze oplossingen… en op die manier creëren wij meerwaarde voor ondernemers en accountants. Ook belangrijk: wij spreken de no-nonsense taal van de ondernemers. Zij kennen hun kmo het beste, en wij begrijpen hen. Zo bieden we ondersteuning op maat door taken te automatiseren en altijd de relevante informatie beschikbaar te stellen.

De juiste mensen om innovatie en duurzaamheid te realiseren

Sinds 2021 integreren we verantwoord ondernemen in onze dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Uit onze metingen blijkt dat we 95 procent van onze doelstellingen voor 2023 bereikten. We maakten onze datacenters groener en gaan heel bewust om met mobiliteit. Voor 2024 focussen we ons o.a. nog uitdrukkelijker op onze datacenters en de manier waarop we met dataopslag omgaan. Bovendien motiveren we onze partners, leveranciers en klanten om ook groen te handelen. Exact kan rekenen op gepassioneerde medewerkers, die we tal van ontwikkelingsmogelijkheden aanreiken. Ze komen terecht in een veilige werkomgeving, waar ze kunnen groeien en zichzelf ontwikkelen. Zelf startte ik 28 jaar geleden op de sales-support afdeling van Exact, nu ben ik CEO. In het kader van onze Giving Back Activities krijgt elke medewerker drie werkdagen om zich in te zetten voor zijn of haar omgeving. Exact zette zich vorig jaar met ruim 2.000 activiteiten in voor lokale initiatieven en goede doelen.


Exact bewijst al 40 jaar dat kmo’s en hun accountants met het softwarebedrijf als partner een toekomst kunnen uitbouwen met de focus op groei, innovatie en duurzaamheid. Verneem je graag meer over de performante oplossingen om je bedrijfsprocessen te optimaliseren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze specialisten. Of stel je vraag via het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Exact

Meer weten?

Exact

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Exact
  • Koningin Astridlaan 166
    1780 Wemmel
  • 080097631

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials