Upgrade je event met technologische tools

Partner

Een zakelijk event is doorgaans een dag vol presentaties en seminaries. Tijdens lange lezingen is het echter moeilijk om de aandacht van je gasten vast te houden. Bovendien volstaan de klassieke beamer en keynote niet altijd om je punt te maken. Gelukkig zijn er vandaag heel wat nieuwe technologieën beschikbaar die je businessevenement een echte boost kunnen geven. Maak indruk op je gasten met deze vijf tools!

Een eventapp

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone of tablet op zak. Via de apps op onze mobiele toestellen blijven we op de hoogte van de actualiteit, het weer, sportuitslagen … Waarom zou je dan ook niet het event volgen via je smartphone?

Met een eventapp deel je steeds de laatste info en bevorder je interactie tussen je gasten. Je bezoekers kunnen het programma checken en leren de sprekers kennen door hun biografieën te lezen. Het is zelfs mogelijk om snelle meetings te plannen om te netwerken met andere bezoekers, evenementenorganisators of sprekers. Via een live stemfunctie kunnen luisters meteen feedback geven of hun mening delen over een bepaald onderwerp dat ter sprake komt in een presentatie. En als je gasten niet weten waar de volgende presentatie is, vinden ze de weg via plattegronden en een interactieve kaart.

Een robot

Een robot maakt altijd indruk met zijn intelligentie en vaardigheden. Ze kunnen je gasten entertainen, maar je kunt ze ook gebruiken als receptionist om gasten te ontvangen of snel een antwoord te geven op hun vragen. Daarnaast kun je hen korte, informatieve video’s over je bedrijf of producten laten vertonen aan bezoekers.

Livestreaming

Door de presentaties tijdens je event uit te zenden op het internet, bereik je een groter publiek en creëer je meer betrokkenheid. Een live-uitzending is vandaag makkelijker dan ooit via webcams en sociale media, maar toch blijft het belangrijk om voldoende stil te staan bij een kwaliteitsvolle livestream. Zorg dus zeker voor het juiste opnamemateriaal, een goede internetverbinding, een professioneel platform om je livestream uit te zenden …

Ontdek hier hoe je een succesvolle livestream opzet!

3D mapping

Hoe boeiend een uiteenzetting ook is, het publiek heeft graag iets om naar te kijken. Soms volstaat een simpele Powerpointpresentatie gewoonweg niet om je punt kracht bij te zetten en wil je nog meer indruk maken. Dan is 3D mapping beslist het overwegen waard. Met deze techniek kun je 3D-beelden projecteren op elk object op het podium. Het zorgt voor een sfeervolle aankleding van je presentatie en biedt je heel wat bijkomende mogelijkheden om je speech te illustreren, zonder dat je toeschouwers worden afgeleid.

3D mapping in actie zien? Check deze video!

Virtual Reality

In de entertainmentsector zijn VR-toepassingen al niet meer weg te denken. Door een speciale bril op te zetten, wanen toeschouwers zich in een andere wereld. Ook in de professionele sector hebben zulke VR-brillen heel wat potentieel, want ze bieden een veel intensere kijkervaring dan een projectie op een scherm. Je kunt je gasten tonen hoe bepaalde meubels of technische installaties er in een ruimte zouden uitzien, een virtuele rondleiding door je bedrijf of een ander gebouw geven, of laten plaatsnemen in een virtueel voertuig. Daarnaast is een VR-bril een meerwaarde tijdens trainingen. Tot slot intrigeert een VR-toepassing bezoekers nog net iets meer dan een klassieke poster of presentatie, dus je bedrijf zal je gasten gegarandeerd bijblijven.

VR inzetten op je event? Ontdek hier nog meer tips!

Als hightech meetinglocatie heeft BluePoint heel wat technologie in huis om je event een echte upgrade te geven en indruk te maken op je gasten. Ontdek hier alle tools die BluePoint ter beschikking stelt!

Meer weten? Stel je vraag rechtstreeks via het formulier hieronder!

Meer weten?

Bluepoint

Contactinformatie

  • BluePoint
    Auguste Reyerslaan 80
    1030 Brussel
  • +32 (0)2 706 88 00

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Bart Bert Grafische projecten

  • Tweepuntnul

  • The ROC