Van de kleinste vergadering tot het grootste massa-evenement: welkom in De Schorre

Meeting & Event Facilities

Op zoek naar een leuke eventlocatie?

Zowel indoor als outdoor bieden provinciaal recreatiedomein De Schorre en congrescentrum De Pitte in Boom alle mogelijkheden en infrastructuur voor events, feesten, vergaderingen, seminaries, congressen,... Consulent communicatie Kathleen Vandendriessche licht de troeven van De Schorre toe.

Kathleen Vandendriessche: “De Schorre is een groen provinciaal recreatiedomein, dat centraal gelegen is tussen Brussel en Antwerpen. Maar ook vanuit Leuven en Gent zijn we vlot bereikbaar. We hebben voldoende parkeerplaats en ook met de bus geraak je makkelijk tot aan het domein. De Schorre is een groene omgeving met delen die heel rustig zijn (het bosgedeelte) en delen die heel dynamisch zijn. We hebben heel veel buitenruimte, waaronder een grote open tentconstructie ‘De Vlindertent’.”

Zitten teambuildings en events in de lift? Worden ze meer georganiseerd dan vroeger, of net minder?

KV: “Ik kan niet spreken over andere domeinen, maar in De Schorre zien we dat er meer en meer teambuildings georganiseerd worden. Als domein zijn we op dat vlak interessanter geworden voor bedrijven. We werken met heel veel verschillende partners en daardoor is ons aanbod steeds uitgebreider. We hebben de basis-recreatieverhuur met waterfietsen, minigolf en fietsen, we hebben de avonturentoren, waar je via ferrata kan doen, zipline, maar ook andere avontuurlijke sporten en we hebben een vaste circustent op het domein, waar je circusworkshops kan volgen, maar even goed kan genieten van een prachtige interactieve circusvoorstelling, met heerlijk buffet. We durven al wel eens zeggen: ‘wat je in de ardennen kan doen, kan je ook in De Schorre doen’. We spreken dan o.a. over mountainbiken, mountainboarden, klimmen, kayak (polo), deltavliegen en parapenten. Maar je kan bij ons ook basketten, hockey spelen, voetballen en yoga en judo beoefenen. Nieuw sinds de laatste jaren zijn SUP (stand-up paddleboard), begeleide themawandelingen door het domein en ons blote voeten pad “Barrevoetspad”. Sinds dit jaar kan je ook deelnemen aan de “Schorregolf”, een initiatie golf doorheen het domein van De Schorre. Pret verzekerd! In juni jl. openden we ons wielermuseum “De Velodroom”. Als bedrijf kan je hier ook een bezoekje aan brengen. Koppel je er graag een fietstocht aan vast, al dan niet op retrofietsen? Bij De Schorre kan het allemaal!”

Zien jullie een evolutie in de aard van de events, b.v. meer avontuur?

KV: “De Schorre heeft een avontuurlijke uitstraling, dus het is logisch dat we eerder de avonturiers aantrekken. Toch proberen we altijd een ruim aanbod te bieden en de klanten verschillende rustigere alternatieven te geven, zoals bijvoorbeeld de themawandelingen door het domein.”

Zien jullie een evolutie in de budgetten die gespendeerd worden?

KV: “Dit varieert heel erg tussen de verschillende bedrijven. Gelukkig kan je hier altijd wel iets organiseren, ongeacht het budget. Ook qua catering kan je verschillende richtingen uit. Graag een picknick of liever een uitgebreid buffet? We zoeken steeds de juiste cateringpartner.”

Hebben jullie tips voor bedrijven die voor het eerst een event willen organiseren?

KV: “Geef aan bij ons dat het de eerste keer is dat je een evenement organiseert. We hebben veel ervaring met verschillende soorten bedrijven en kunnen je informeren over welke stappen je allemaal dient te nemen. Voeg bijvoorbeeld een plannetje bij je uitnodiging en zorg voor signalisatie voor je bedrijf op het terrein. Je personeel zal zich meteen thuis voelen!”