Leaderboard BB.gif

Bedrijvencontactdagen Kortrijk: de ‘hoogmis van de West-Vlaamse familiale ondernemingsgeest’

In 1985 ging Lybover van start als familiale kmo. Bedrijvencontactdagen Kortrijk kwam toen als geroepen om contacten te leggen en naambekendheid te verwerven. Dit jaar is de onderneming voor de 19de keer van de partij. CEO Hans Boels vertelt welke unieke troeven het evenement in petto heeft voor de regionale ondernemers.

De industriële groep Lybover is gespecialiseerd in hoogtechnologische industriële en bouwprojecten binnen specifieke domeinen. Dat gaat onder meer over recyclage, luchtzuivering, bulkhandling en brandveiligheid. Hans Boels is naast CEO van de familiale onderneming ook voorzitter van Voka regio Zuid West-Vlaanderen. Maar vandaag spreken we hem aan in zijn hoedanigheid van exposant op Bedrijvencontactdagen Kortrijk.

Bedrijvencontactdagen Kortrijk: een grootschalig marktplein

Hans Boels, CEO Lybover

“Ik ben inmiddels 30 jaar professioneel actief en zo lang ik mij kan herinneren hebben wij een stand op Bedrijvencontactdagen Kortrijk”, aldus Hans. “In de beginjaren was het de ideale locatie om ons als bescheiden kmo op de kaart te zetten en potentiële regionale klanten op te zoeken. Net zoals je vroeger de vlasmarkt had waar alle spelers uit die sector elkaar ontmoetten, vormde het event in Kortrijk Xpo een soort grootschalig lokaal marktplein. Ook al zijn we de lokale markt mettertijd een beetje ontgroeid, toch blijft het evenement een ankerpunt waarnaar we teruggrijpen. Na een lang en druk jaar is het even samen verpozen in de thuishaven, die ik ook wel de hoogmis van de West-Vlaamse familiale ondernemingsgeest omschrijf.”

Unieke meerwaarde

Voor Hans houdt Bedrijvencontactdagen Kortrijk enkele doorslaggevende pluspunten in: “Alles begint vanzelfsprekend bij het lokale netwerk van klanten en leveranciers. Maar ook de andere stakeholders zijn er aanwezig. Denk aan onze banken en verzekeraars. Daarnaast is het in tijden van krapte op de arbeidsmarkt belangrijk om een stand met de juiste uitstraling te hebben. We willen ons tonen als toekomstgerichte en aantrekkelijke werkgever. In die zin volgt onze hr-afdeling het initiatief van het jobplatformvan Bedrijvencontactdagen Kortrijk met meer dan gewone belangstelling.”

Economische barometer

Op Bedrijvencontactdagen Kortrijk zijn tal van grote en minder grote ondernemingen uit verschillende sectoren aanwezig. Daarin ziet Hans opportuniteiten om de vinger aan de pols van de zakenwereld te houden. “Door te praten met bedrijfsleiders en managers krijg je een vrij goed idee van het reilen en zeilen in de ondernemingen. Een economische barometer, zeg maar. “Ten slotte gaan we op zoek naar gelijkgestemde dynamische groeibedrijven uit andere vakgebieden, met wie we de beurs gezamenlijk voorbereiden. Zo krijg je een ruimere blik op een aantal aspecten, die niet tot je dagelijkse realiteit behoren. En ondertussen breidt het netwerk zich alweer een beetje uit. Iedereen wint erbij.”

Je kunt Bedrijvencontactdagen Kortrijk gratis bezoeken. Daarvoor moet je enkel jezelf (en eventueel je collega’s) vooraf registreren.

Registreer je voor Bedrijvencontactdagen Kortrijk

Bedrijvencontactdagen Kortrijk praktisch

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

Woensdag 13 december 2023 van 14u00 tot 21u00
Donderdag 14 december 2023 van 14u00 tot 21u00

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Bedrijvennetwerkdagen - Bedrijvencontactdagen

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland
  • Bedrijvennetwerkdagen Limburg
  • Bedrijvencontactdagen Kortrijk

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials