In 8 stappen naar een succesvol event

Organisatie events

Hoe organiseer je een tof bedrijfsevenement

Een bedrijfsevent in elkaar steken vraagt tijd en een goede organisatie. Ook al neem je een professionele eventorganisator onder de arm, dan nog zal je veel denkwerk moeten verrichten en overleg plegen. Met deze 8 tips kom je niet onbeslagen op het ijs.

  1. Wat is de doelstelling van je event?

Waarom organiseer je je evenement? Om te netwerken? Om verkoop te realiseren? Om de sfeer onder je medewerkers te verbeteren? Het doel bepaalt mee de vorm van je event.

  1. Wie stuur je een uitnodiging voor je bedrijfsevent en wanneer?

Wanneer je je doelgroep hebt bepaald, kan je een aangepaste uitnodiging opmaken. Belangrijk is om deze tijdig uit te sturen. Tien weken voor je activiteit kan je best al een ‘save-the-date’ zenden, zodat de agenda’s vrij kunnen worden gehouden.

  1. Hoe groot is je event budget?

Aan de organisatie van een event hangt een prijskaartje. Houd rekening met onvoorziene kosten ten belopen van 10%.

  1. Wanneer houd je je event?

Bij het prikken van de datum van je evenement sla je best de kalender er even op na. Een belangrijk sportgebeurtenis zal wellicht een deel van je (mannelijk) publiek aan de buis kluisteren.

  1. Op welke locatie ga je feesten?

Kies je voor een event op je bedrijfszetel of wijk je uit naar een andere locatie? Een mooie event locatie op zich is vaak voldoende, maar eventdecoratie zorgt voor extra sfeer.

  1. Verzorgde catering belangrijke troef

De Belg is bourgondisch. Verzorgde catering is een absolute plus. De mogelijkheden zijn eindeloos, van een foodtruck tot een viergangenmenu, aan jou de keuze, in functie van je doelgroep, je budget,…

  1. Event fotograaf zorgt voor blijvende herinnering aan je event

Een event fotograaf legt de belangrijke momenten van je evenement vast in mooie beelden. Met de beelden kan je je website of social media voeden, vandaag de dag onontbeerlijk.

  1. Nazorg en evaluatie van je event

Een bedankbrief of -mail achteraf of een kleine attentie, je gasten zullen er erg door worden gecharmeerd. Organiseerde je je event om je verkoop te stimuleren, bereken dan ook de ROI.

    

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven