Dirk Wouters, CEO Bank J. Van Breda & C° en voorzitter van B19 Antwerp, en Freddy Arnauts, bezieler van de business club. © B19 Antwerp

Tendenzen in netwerken met B19 Antwerp

Organisatie events

Dirk Wouters, CEO Bank J. Van Breda & Co en voorzitter van de stuurgroep B19 Antwerp, en Freddy Arnauts, bezieler van de business club, geven hun visie over netwerken vandaag.

Grote veranderingen maken ondernemen heel boeiend en uitdagend

“Passie en gedrevenheid blijven de basisingrediënten voor succesvol ondernemerschap. Als ondernemer moet je bovendien over een gezonde dosis ‘letterquotiënten’ beschikken:  IQ (intelligentie), EQ (emotie), CQ (creativiteit) en AQ (adversity) wat staat voor ‘the ability to respond to changes and challenges’, de vaardigheid om in te spelen op veranderende omstandigheden en uitdagingen”, stelt Dirk Wouters. 

Dit laatste wordt alsmaar belangrijker. De wereld verandert zo snel dat ons aanpassingsvermogen de cruciale succesfactor wordt.

Inspiratie halen in netwerken

“De dingen goed én juist doen, volstaat niet langer. Het gaat steeds meer om: de juiste dingen doen”, beklemtoont de voorzitter van de stuurgroep. “Ons hiervoor laten inspireren maakt netwerken actueler dan ooit. Net daar ligt de grote meerwaarde van B19.

Ook vrije beroepen die op het eerste gezicht niet meteen gerelateerd worden aan het bedrijfsleven, b.v. artsen en tandartsen, zijn gebaat met een lidmaatschap van een zakelijk netwerk.

In een wereld waar we worden overstelpt met info op beeldschermen, krantenartikels offline en online, cijfers en presentaties, kiest B19 bewust voor de formule van een persoonlijk gesprek met interessante personen uit het bedrijfsleven en de politieke en culturele wereld. Netwerken inspireert door de nieuwe inzichten die het oplevert, maar ook door de uitwisseling van passie. De passie en gedrevenheid van onze gastsprekers werkt aanstekelijk, net zoals de positieve energie die B19-leden uitwisselen tijdens de netwerkreceptie.”

Netwerken en dialoog

“Met een evenwichtig aanbod profileert onze netwerkorganisatie zich als forum voor ondernemers, kaderleden en vrije beroepen om mekaar te leren kennen in een ongedwongen sfeer”, zegt Freddy Arnauts. “Maar ons netwerk houdt veel meer in dan gezellig samen een pint drinken. Weliswaar is het de bedoeling dat onze leden op termijn op professioneel vlak iets voor elkaar kunnen betekenen.

De jonge generatie is zeer welkom bij B19 en zorgt voor een boeiende interactie met onze ervaren leden.

Al was het maar dat zij mekaar advies kunnen vragen of kennis uitwisselen. B19 bekijkt netwerken met een open vizier. Ook vrije beroepen die op het eerste gezicht niet meteen gerelateerd worden aan het bedrijfsleven, b.v. artsen en tandartsen, zijn gebaat met een lidmaatschap van een zakelijk netwerk.”

Vernieuwing

De gemiddelde leeftijd van de B19-leden is 42 jaar. Ongeveer 1/3 van de leden zijn vrouwen. Momenteel voert B19 gesprekken met hogescholen en universiteiten om de alumni een hand te reiken. “We helpen hen met het opbouwen van een netwerk. De jonge generatie is zeer welkom bij B19 en zorgt voor een boeiende interactie met onze ervaren leden”, zegt Freddy Arnauts.
Zo organiseert B19 op 13 juni een avond met Prof. Dr. Silvia Lenaerts, Vice-Rector UA en verantwoordelijke van de dienst Valorisatie en Ontwikkeling die onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) helpt met de ‘transfer’ van kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe. Diezelfde dienst brengt bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leidt hen naar de juiste technologieën of infrastructuur. 
Niet alleen grote bedrijven, maar ook kmo’s kunnen van deze dienstverlening gebruik maken.

Investeren in je netwerk

Lid worden van B19 betekent investeren in je netwerk, in passie en inspiratie.

Freddy Arnauts: “We organiseren meerdere activiteiten per maand, afwisselend ochtendsessies van 8u tot 10u en afterwork bijeenkomsten van 19u tot 21u, met telkens een officieel gedeelte en een ontbijt of receptie. Als smart business club zijn we ons ervan bewust dat onze leden hun tijd zo efficiënt mogelijk willen besteden. Wij hechten veel belang aan het respecteren van de timing en een goede bereikbaarheid.”
De uitvalsbasis van B19 Antwerp is Ter Elst in Edegem dat sinds kort een Tesla SuperCharger locatie is.

Interesse in B19? Bekijk hier de voordelen van B19.

Lees ook

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven