Maatwerkbedrijf Aralea vertrouwt op Cammaert Trucks voor zijn mobiliteitsbehoeften

Aralea vzw creëert tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanuit de hoofdzetel in Brasschaat biedt het maatwerkbedrijf volwaardige diensten en producten aan. De maatwerkers gaan aan de slag bij de groenzorg, Infra (infrastructuurwerken) of de kinderboerderij Mikerf. In de lokale concessie van Cammaert Trucks vindt Aralea een partner, die tegemoetkomt aan de uiteenlopende mobiliteitsbehoeften.

Op 1 januari 1980 richtte het gemeentebestuur van Brasschaat de ‘Beschutte Werkplaats’ Aralea vzw op. Het initiatief kaderde in de toenemende vraag om een gepast en beschermd werkmilieu te voorzien, voor mensen die in het gewone arbeidscircuit geen kans kregen. Vandaag spreken we over maatwerkbedrijven, waar doelgroepcollega’s bijleren en zich ontwikkelen in een veilige en stabiele omgeving.

Een bedrijf met een missie

André Ernst (communicatie & Marketing Aralea vzw)

André Ernst is bij Aralea verantwoordelijk voor communicatie en marketing. Hij verduidelijkt dat maatwerkbedrijven mee vormgeven aan een wereld waarin iedereen kan deelnemen aan de maatschappij. “Onze kerntaak bestaat erin mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt als werknemer in te schakelen. Met dat doel voor ogen ontwikkelen wij economische activiteiten. In het geval van Aralea hebben wij mensen in dienst die het groenbeheer van bedrijven, instellingen en overheden in handen nemen. De afdeling Infra voert op haar beurt infrastructuurwerken uit voor particulieren, bedrijven en overheden. Het gaat onder meer om de professionele plaatsing van opritten, fiets- & wandelpaden, parkings en terrassen. De kinderboerderij Mikerf focust ten slotte op educatie, toerisme en ontspanning. De doelgroepmedewerkers staan centraal bij alles wat wij doen, maar Aralea is ook en vooral een commercieel en concurrentieel bedrijf.” Een van de uitdagingen om volwaardige diensten aan te bieden, is het invullen van de mobiliteitsbehoeften.

De mobiliteitsbehoeften van de ‘Groendienst’ en ‘Infra’

Door de specifieke activiteiten in openlucht, heeft Aralea nood aan uiteenlopende transportoplossingen. Het groenonderhoud en de infrastructuurwerken moeten nu eenmaal op locatie gebeuren. “Ruim 80 % van onze mensen werkt in ploegen en op verplaatsing, in en rond Brasschaat,” aldus André. “Het spreekt voor zich dat we onze mensen graag veilig en comfortabel verplaatsen. We moeten niet alleen de medewerkers ter plaatse krijgen, maar ook groenafval, tegels en gereedschap vervoeren. Het wagenpark bestaat uit een 30-tal bestelwagens, de meeste met aanhanger. Sinds enige tijd zetten we ook maximaal in op een geleidelijke verduurzaming van onze mobiliteit. Om de verschillende doelstellingen waar te maken, leek het ons verstandig om uit te kijken naar een betrouwbare mobiliteitspartner. Iemand die niet alleen met ons meedenkt, maar ook een pasklare oplossing in huis heeft voor onze noden en behoeften. Zo kwamen we eind 2022 uit bij de lokale concessie van Cammaert Trucks.”

Iveco vinkt alle mobiliteitsbehoeften af

De vaste ploegen van de groendienst bestaan telkens uit acht groenarbeiders en een teambegeleider. In combinatie met de benodigde laadcapaciteit én de beoogde verduurzaming, legde Aralea de lat hoog. André: “We stelden vast dat de meeste merken nog geen passend antwoord konden bieden op onze mobiliteitsbehoeften. Enkel Iveco bleek precies in huis te hebben wat we zochten. Denk bijvoorbeeld aan een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen met 5 plaatsen, die toch 3,5 ton kan en mag trekken.” Het spreekt vanzelf dat het maatwerkbedrijf zijn volledige wagenpark niet in een keer vernieuwt. “Het is een geleidelijk proces, waarbij we op termijn een verdere uniformiteit in bestelwagens en aanhangers willen bereiken. En daarvoor kunnen we een beroep doen op een betrouwbare partner als Cammaert en een innovatief merk als Iveco.”

Zoek je een transportpartner die de mobiliteitsbehoeften van je kmo perfect kan invullen met een veelzijdig en kwalitatief aanbod? Ga dan zeker eens langs bij Cammaert Trucks in Antwerpen, St-Lievens-Houtem, Temse of Gooik. Stel ons je vraag of vul het formulier hieronder in.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Cammaert Trucks

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Cammaert Trucks

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Hyundai

  • Velodi

  • Autovak

Bekijk de socials