Elektrisch rijden: de visie en het aanbod van MAES Energy & Mobility

Mobiliteit

Terwijl de overheid volop inzet op elektrisch rijden, positioneert MAES Energy & Mobility zich als een ervaren en betrouwbare aanbieder van mobiliteitsoplossingen voor alle bestuurders. We vroegen aan Hans Van Dam, Verkoopdirecteur van MAES Energy & Mobility, om de visie van het bedrijf op elektrificatie toe te lichten.

De overheid kiest voor elektrisch rijden

De keuze van verschillende internationale, nationale en regionale overheden voor elektrisch rijden, zet bedrijven aan tot elektrificatie van hun wagenpark. MAES Energy & Mobility volgt zijn klanten in de keuzes die zij daarin maken.

“We zien dat grote bedrijven nu al resoluut kiezen volledig elektrisch rijden. Kmo's zijn daarentegen wat terughoudender. Ze hebben vragen over de laadinfrastructuur, de restwaarde van wagens en de beperkingen bij het rijden van grote kilometers. Maar we voorspellen wel een verschuiving. Dankzij de nieuwe fiscale maatregelen verwachten we dat steeds meer mensen voor volledig elektrisch rijden zullen kiezen."

Eletrisch rijden met Maes Mobility: een tweeledig antwoord

Om aan de veranderende vraag te voldoen, heeft MAES Energy & Mobility een tweeledig aanbod op de markt. "Ten eerste bieden we al bijna twee jaar een hybride tankkaart aan," legt Hans Van Dam uit. "Hiermee kunnen klanten die elektrisch rijden ook in heel Europa elektrisch laden. Dit biedt de voordelen van een traditionele Maes tankkaart, maar dan aangepast aan een nieuw tijdperk."

Ten tweede is het bedrijf, samen met haar partner Sparki begonnen met het uitrollen van een netwerk van ultra-hogesnelheidsladers. "We hebben er momenteel acht operationeel. De eerste daarvan is onlangs officieel in gebruik genomen door premier Decroo op onze vestiging in Deinze.”

Deze indrukwekkende laders kunnen in slechts 10 tot 20 minuten tot 80-90% van de batterijcapaciteit leveren, wat het dichtst in de buurt komt van een traditionele tankervaring. Hiervoor werkt MAES samen met Sparki, dat verantwoordelijk is voor de uitrol van deze ultra-hogesnelheidsladers. "Tegen het einde van dit jaar hopen we 100 palen op verschillende locaties te hebben," deelt de Verkoopdirecteur enthousiast.

Kiezen voor ervaring en betrouwbaarheid

In deze groeimarkt duiken veel nieuwe spelers op. Volgens Hans Van Dam is het daarom belangrijk om te kiezen voor de juiste partner.

“Kmo's die elektrisch willen rijden moeten zorgvuldig hun partner kiezen. Kijk naar de ervaring van het bedrijf, wat ze hebben bewezen, en wees op je hoede voor cowboys in de markt. Daarentegen is MAES Energy & Mobility al langer actief in de markt. We hebben een goede reputatie en zijn trots op de betrouwbare service die we bieden. MAES volgt niet alleen nieuwe technologieën, we zijn een bedrijf dat ze leidt."

De toekomst van elektrisch rijden

In de snel veranderende wereld van elektrificatie en mobiliteit heeft Maes Mobility de koers al uitgezet. Bovendien is het bedrijf vastberaden om een sleutelrol te spelen in de transitie naar groen rijden.

"Elektrificatie is geen trend, het is de toekomst," stelt Hans Van Dam. "Onze rol is om onze klanten te ondersteunen in deze overgang, hen te voorzien van de best mogelijke infrastructuur en hen te helpen bij het maken van de juiste keuzes."

Ben je een bedrijfsleider of een kmo op zoek naar de juiste partner voor de overgang naar elektrisch elektrisch rijden? Wil je meer weten over de diensten van MAES Energy & Mobility. Kijk dan zeker eens op https://www.maesmobility.be/nl/elektrisch-laden-met-maes/.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Autovak

  • Velodi

Bekijk de socials