Schokabsorberende aanrijdbeveiliging voor elke type verkeer

Veiligheid is in elke sector van groot belang. De juiste veiligheidsvoorzieningen zorgen voor een beschermde werkomgeving waarin elke medewerker dagelijks het beste uit zichzelf kan halen en schade aan infrastructuur beperkt wordt. Hier is een goede aanrijdbeveiliging van groot belang. Lees hier alles over de voordelen van een energie absorberende of verende variant.

Wat is een schokabsorberende aanrijdbeveiliging?

Een energie absorberende (schokabsorberende) of verende aanrijdbeveiliging is een veiligheidssysteem dat je binnen en buiten kan installeren om het verkeer in en rond je bedrijf in goede banen te leiden. Zo vermijd je dat een vrachtwagen, een heftruck of ander voertuig tegen je magazijninfrastructuur botst of een ongeluk veroorzaakt met één van je medewerkers.

Onbeweegbare aanrijdbeveiligingen en gewone vangrails vind je overal maar schokabsorberende aanrijdbeveiligingen in mindere mate. Na aanrijding gaan onbeweegbare beveiligingen scheef staan of ze veroorzaken scheuren in het beton. Je kan daarom beter investeren in oplossingen die mee bewegen en de schok van de aanrijding absorberen waardoor ze minder schade veroorzaken.

Aanrijdbeveiliging voor elke type verkeer

Volgens Joeri Geukens biedt Group Beyers verende aanrijdbeveiliging voor elk mogelijk verkeerstype;

“Wij hebben 3 types oplossingen afhankelijk van het type verkeer. Er is een oplossing voor zwaar verkeer zoals vrachtwagens en bulldozers, voor gemiddeld verkeer zoals de zwaardere heftrucks en voor licht verkeer zoals elektrische transpalletten.”

Verende stalen beschermpalen, -beugels en vangrails

Voor het zwaardere werk is er het Slow Stop systeem. Dit zijn stalen beschermpalen, beschermbeugels of vangrails die volledig afgestemd kunnen worden op het type verkeer en de te absorberen kracht. Je kan deze systemen binnen én buiten gebruiken op een betonnen ondergrond. Ondanks het stugge materiaal, bewegen deze systemen en beperken ze de impact van de aanrijding. Zo minimaliseer je de schade aan infrastructuur én voertuig.

Volgens Joeri Geukens is aan deze zeer hoogstaande oplossing natuurlijk een kost verbonden.

“Daarom biedt Group Beyers met Berry Systems een kwalitatief alternatief aan. Dit zijn starre systemen met verende stutten. Afhankelijk van de toepassing en de krachten zijn er verschillende energie absorberende oplossingen van Berry Systems beschikbaar.”

Kunststof aanrijdbeveiliging voor licht verkeer

Ook voor licht verkeer biedt Group Beyers de juiste oplossing. “Met de kunststof aanrijdbeveiliging van Re-Punch bieden we een ideaal systeem voor de voedings- en farmaceutische industrie omdat de hygiënevoorschriften voor die sector de aanraking van bepaalde producten met staal verbiedt. Deze systemen zijn breukresistent, niet ontvlambaar en bestand tegen chemicaliën”, licht Joeri Geukens toe.

Waarom investeren in schokabsorberende aanrijdbeveiliging ?

Hoewel de initiële kost van een stug veiligheidssysteem lager is dan die van een schokabsorberende oplossing, is deze laatste veel duurzamer. Waar je stugge systemen regelmatig moet vervangen, kan je met de juiste absorberende oplossing gemakkelijk jaren doorgaan.

Bovendien bekijkt Group Beyers welk systeem het best aansluit bij jouw budget en wensen.

Meer weten over schokabsorberende aanrijdbeveiliging? Neem contact op met de specialisten van Group Beyers voor informatie en een gratis offerte via onderstaand formulier

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Group Beyers

Meer weten?

Group Beyers logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Group Beyers

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials