“De grote stad heeft vertrouwen in onze start-up. Dat vind ik heel bijzonder.”

Bedrijfsbeheer

Stijn Coolbrandt is managing director van Health Endeavour. Al 15 jaar is hij actief in de digitalisering van de gezondheidszorg. Door de coronacrisis kon hij een lang gekoesterde droom realiseren. (foto: copyright: Wim Hadermann)

“Al een paar jaar speelde er een idee in mijn hoofd. Ik stelde vast dat mensen heel vaak pas in aanraking komen met zorg als ze ziek zijn. Waarom hebben zorgverleners niet de tijd en ruimte om de psychosociale noden van patiënten preventief te detecteren en overeenkomstig door te verwijzen? Zo zouden we kunnen vermijden dat die psychosociale noden zich ontwikkelen tot ziektes.

"Het idee had ik dus al, de financiële middelen om het te realiseren nog niet.”

Digitaal platform voor zorgverleners

“Toen zag ik de oproep van de stad Antwerpen naar innovatieve digitale oplossingen. Samen met NSX - Normalized Systems, een spin-off van de Universiteit Antwerpen, lanceerde ik Zipster, een digitaal platform dat zorgverleners ondersteunt. Eenzaamheid is bijvoorbeeld een thema dat vaak de kop opsteekt tijdens deze coronacrisis. Dankzij Zipster kunnen huisartsen patiënten heel snel doorverwijzen naar hulpverleners die mensen uit hun isolement proberen te halen. Zo vermijden we dat die eenzaamheid evolueert naar andere klachten.”

Steun van de stad

“De financiële steun van de stad was een grote hulp om Zipster te realiseren, maar het geloof en vertrouwen dat de stad heeft in dit project is nog veel belangrijker. Daardoor konden we deuren openen die anders gesloten waren gebleven. De stad blijft trouwens in ons geloven en steunt ons met onze uitrol van Zipster over heel Vlaanderen. De grote stad heeft vertrouwen in een kleine start-up, dat vind ik heel bijzonder. Ik heb altijd in het verhaal van Zipster geloofd en het is heel fijn om te zien hoe het nu tot leven is gekomen.”

Ondernemers staan er niet alleen voor in Antwerpen. Wil je ook genieten van steun van de stad? Ontdek hier het pakket van steunmaatregelen.

Dit artikel verscheen onlangs in de reeks ‘Door de ogen van Antwerpse ondernemers’ op de ondernemerswebsite van stad Antwerpen: www.ondernemeninantwerpen.be/corona

Lees het verhaal van ondernemer Tomas Wijns

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials