Stream Software

Logistieke Software

Dit familiebedrijf werd opgericht in 1997 door huidig afgevaardigd bestuurder Albert Palsterman en zijn broer Walter. Intussen zijn drie telgen van de tweede generatie mee aan boord: Johan, Ellen en Wouter Palsterman. Stream Software combineert informaticakennis met een grondige kennis in logistiek en douane. Een absolute vereiste voor deze complexe sector.

Diensten

 • Aangiftes douane

  Aangiftes douane

 • Douane entrepot

  Douane entrepot

 • Douane fiscale vertegenwoordiging

  Douane fiscale vertegenwoordiging

 • Customs actieve/passieve veredeling

  Customs actieve/passieve veredeling

 • Customs monitoring & controlling

  Customs monitoring & controlling

 • ILS Ocean Freight

  ILS Ocean Freight

 • Customs Management System

  Customs Management System

 • Warehouse Management System

  Warehouse Management System

 • ILS Air Freight

  ILS Air Freight

De producten van Stream Software variëren van eenvoudige douanedeclaratiesystemen tot complexe douanevoorraadadministraties, al dan niet in combinatie met andere douanesystemen. Dit gaat van eenvoudige dossiers voor de opvolging van zendingen tot volledige ERP-systemen voor douaneagenten en expeditiebedrijven.

Het systeem van Stream Software connecteert telkens met het basissysteem van de klant. Stream Software zorgt tevens voor de nodige opleiding en een helpdesk.

Software voor douane en logistiek: Integrated Logistics Streamliner

Logistieke providers hebben specifieke automatiseringsbehoeften. De Integrated Logistics Streamliner (ILS) oplossingen zijn toegespitst op zeevracht, luchtvracht en wegvracht.

Monitoring & controlling: kwaliteitscontrole van douaneadministratie

Met de ‘Monitoring & controlling’ module kunnen gebruikers zelf controles bepalen en opvolgen zodat de douaneadministratie steeds kan verbeteren en fouten voorkomen. Het systeem voert de monitoringactiviteiten grotendeels zelfstandig uit tijdens de dagelijkse operaties, gebaseerd op ingestelde parameters.

Wat is actieve en passieve veredeling?

Actieve of passieve veredeling is een intensief en complex proces. Door het plaatsen van de importgoederen onder de regeling ‘Actieve Veredeling’ wordt de heffing van rechten en taksen vermeden bij wederuitvoer. Deze module ontlast u van de complexe administratie.

Meehelpen aan NxtPort

Stream Software helpt mee aan nieuwe initiatieven in de haven zoals het digitale open platform NxtPort. Dit platform verzamelt gegevens uit diverse geledingen van de logistieke ketting.

Al voorbereid op de Brexit?

Stream Software Implementeert intelligente douanesystemen die automatisch op nieuwe veranderingen inspelen. De systemen sluiten aan bij de interne bedrijfsinformaticasystemen en ontzorgen deze van douanetechnische administratie. De systemen worden vanop afstand en op voorhand voorbereid op elke wijziging in het douanelandschap of -wetgeving.

www.streamsoftware.be

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Stream Software

Onze experten

Uitgelicht

Bekijk de socials