LINDNER_Leaderboard.gif
op welke premies heb ik recht voor het sorteren van verpakkingsafval bedrijf

Op welke premies heb ik recht voor het sorteren van mijn bedrijfsmatig verpakkingsafval?

Afvalbeheer & Recyclage

Afval sorteren is voor alle bedrijven een wettelijke verplichting. Niet alleen draagt het bij aan een efficiënte recyclage, bovendien daalt zo de totale kost voor afvalverwerking. In dit artikel ontdek je op welke premies ook jij recht hebt voor het sorteren van bedrijfsmatig verpakkingsafval.

De premies worden toegekend door Valipac, een organisatie met als doel de selectieve inzameling van bedrijfsmatige verpakkingen in België te stimuleren. Zet jij je als bedrijf actief in voor afvalsortering, dan kan ook jij rekenen op deze interessante premies!

Welke premies zijn er?

Door samen te werken met een afvalophaler die aangesloten is bij Valipac kan je tot vier premies ontvangen:

Startpremie

Deze premie is bestemd voor bedrijven die voor het eerst een rolcontainer of afzetcontainer gebruiken voor het sorteren van hun verpakkingsafval en die nog nooit een premie van Valipac hebben ontvangen. De premie bedraagt € 100 en wordt eenmalig toegekend.

Containerpremie

De containerpremie betreft een forfaitaire tegemoetkoming in de huurkosten van jouw containers. De premie geldt voor elk type bedrijfsmatig verpakkingsafval. Het bedrag varieert afhankelijk van het type en aantal gebruikte containers. Hier vind je de exacte bedragen.

Recyclagepremie

Deze premie wordt toegekend voor het sorteren van houten en plastic verpakkingen (incl. EPS en plastic spanbanden). Het bedragvan de premie wordt berekend op het aantal ton gesorteerd afval dat wordt aangeboden voor recyclage en komt bovenop de containerpremie. Ontdek hier de bedragen.

Premie per zak voor kleine hoeveelheden

Sorteert jouw bedrijf kleine hoeveelheden plastic? Dan kan je rekenen op een premie per zak voor kleine hoeveelheden, die cumuleerbaar is met de recyclagepremie. Per gebruikte zak ontvang je een premie voor de zak en een recyclagepremie voor het materiaal in de zak. Hier vind je alle details.

Hoe kan je een Valipac premie ontvangen?

Een premie ontvangen is heel eenvoudig. Je hoeft geen enkele formaliteit te vervullen. De enige voorwaarde is samen te werken met een afvalophaler die aangesloten is bij Valipac. Breng je ophaler op de hoogte dat jij van de premies wilt genieten, en zij regelen alle verdere administratie. Alle aangesloten ophalers weten perfect hoe het systeem werkt en kunnen je alle tips en advies geven over het correct sorteren van afval. Het bedrag van jouw premies wordt rechtstreeks gestort naar jouw bedrijf. Zie hier de lijst van afvalophalers die aangesloten zijn bij Valipac.

Wil je meer weten over de premies? Raadpleeg dan de website van Valipac of stel je vraag via het formulier hieronder.

Lees ook

VALIPAC_2.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven