LINDNER_Leaderboard.gif

Voorkom diefstal op de werf of opslagterreinen buiten met mobiele beveiliging

Bedrijven in de bouw- en in de logistieke sector zijn steeds vaker het doelwit van dieven. Investeren in goede buitenbeveiliging is daarom een must. Beveiligingsspecialist Spider Security raadt aan mobiele beveiliging te installeren op opslagterreinen en werven om onaangename verrassingen te voorkomen.

Volgens BelgiumID, invoerder en leverancier van beveiligingssystemen voor erkende installateurs, wordt er jaarlijks voor meer dan 80 miljoen euro aan bouwmaterialen en gereedschap gestolen in België.

Uit het Cargo Theft Report 2021 van de internationale verzekeringsmaatschappij TT Club en de Britse certificeringsmaatschappij BSI blijkt dan weer dat over heel Europa het aantal diefstallen van opslagterreinen in 2020 flink toenam.

Indirecte kosten doen prijskaartje oplopen

Naast het materiële verlies brengen diefstallen op de werf of opslagterreinen ook nog andere ongemakken mee, zoals vertragingen en geïrriteerde klanten.

Bouwprojecten moeten door gebrek aan materialen worden stilgelegd, of leveringen nemen langer in beslag. Het kost immers tijd om de gestolen apparaten, machines en materialen te vervangen of aan te vullen.

Mobiele beveiliging als soelaas

Inbraak met alle gevolgen van dien kan je dus maar beter zo goed mogelijk vermijden. Een aangepaste buitenbeveiliging is daarvoor de beste optie.

Diefstal in de bouw is te voorkomen door werfbeveiliging, ook buiten bouwtijd. Opslag van gereedschappen en materiaal in een goed afgesloten loods of container is een eerste stap. Grote objecten zoals hoogwerkers, ladders, liften en schaarliften zijn met sloten vast te maken aan de constructie. Voeg je daar mobiele beveiliging met koppeling aan een meldkamer aan toe, dan verklein je de kansen dat criminelen met je materiaal aan de haal gaan tot een absoluut minimum.

Ook logistieke dienstverleners zijn gebaat bij mobiele beveiligingsunits om opslagterreinen buiten beter te beveiligen. Zo kan je ervoor zorgen dat er op alle hoeken van je terrein een extra paar ogen alles in de gaten houdt.

Hoe werkt mobiele beveiliging van Spider Security?

De mobiele beveiligingsunits zijn masten uitgerust met maar liefst 6 state-of-the-art camera’s, 2 bovenaan en 4 beneden op de kast. Op die manier heb je 360° beeld rondom de unit, zowel uit de lucht als op ooghoogte.

Als de camera’s een indringer detecteren, wordt er onmiddellijk een melding naar de meldkamer verstuurd. Samen met dit alarm zal er een videoclip van 10 seconden meegestuurd worden ter videoverificatie.

Bij een positieve verificatie zal de meldkamer de opgegeven contactpersonen binnen je bedrijf en de politie verwittigen. Verder zal de meldkamer inloggen op het camerabewakingssysteem om met de aanstuurbare camera’s nog meer nuttige beelden te schieten.

Wil jij ook je werf en/of opslagterrein beter beveiligen en grote kosten vermijden? Kies dan voor mobiele beveiliging van Spider Security. Meer info vind je op de website of stel je vraag eenvoudig via onderstaand contactformulier.

Lees ook: Een alarmsysteem kiezen? Kies voor gemoedsrust en een erkende installateur

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Spider Security

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Spider Security

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials